У великій різноманітності косметичних засобів часом буває складно розібратися навіть професійним косметологам, чого вже говорити про простих покупців. Сьогодні хочемо зупинитися на такому засобі для обличчя та тіла як лосьйон, поговоримо про його переваги та способи використання.

Що таке лосьйон

Лосьйоном називається косметичний засіб, до складу якого входять речовини для зволоження шкіри, а також інші поживні компоненти. До складу також можуть входити парфумовані компоненти, наприклад парфумований лосьйон для тіла від бренду Victoria’s Secret користується величезною популярністю серед жінок різного віку. Це пов’язано з тим, що косметичний засіб вирішує відразу кілька завдань: живить, зволожує і захищає шкіру, а також надає тілу легкий приємний аромат.

Умовно всі лосьйони  можна поділити на три групи:

  • для обличчя;
  • для тіла;
  • універсальні.

Лосьйони для обличчя мають більш ніжну структуру та менший вміст спиртів, це робиться для того, щоб лосьйон не забив пори. Лосьйони для тіла часто жирніші й призначені для якісного зволоження особливо сухих ділянок, наприклад ліктьових згинів. Універсальний же, як можна зрозуміти з назви, підходить для нанесення на шкіру обличчя, тіло й нігті.

Як користуватися лосьйонами

Як і будь-які косметичні засоби, лосьйони наносяться на чисту суху шкіру. Обличчя варто ретельно вимити, використовуючи спеціальні очищувальні засоби, потім обробити тоніком, а після цього нанести парфумований лосьйон.

Використовувати лосьйони для тіла варто відразу після душу, коли шкіра витерта, але ще зберігає певну вологість. Наносити лосьйон потрібно так само як і крем, ніжними рухами, до повного вбирання. Використовувати лосьйон для обличчя достатньо двічі на день, вранці та ввечері. Лосьйони для тіла наносять після кожного прийняття душу.

Які бренди виробляють хороші лосьйони

Звичайно, якість косметичного засобу залежить від його складу, а також виробника. За відгуками покупців справді якісні парфумовані лосьйони виробляє компанія Victoria’s Secret. Вони мають м’яку структуру, легко вбираються шкірою, не залишаючи жирного блиску. Призначені ці засоби в першу чергу для збереження пружності епідермісу, що особливо важливо при настанні вікових змін. Окремої уваги заслуговують аромати: ледь відчутні й витончені, такі запахи припадуть до смаку всім, хто любить якісну косметику.