Щоденник, робочий планер, телефонна книга – все перейшло в «цифру». Серед усіх сучасних електронних пристроїв інколи здається, що купити звичайний паперовий блокнот це якось дивно. Але це зовсім не так! Паперовий блокнот можна використовувати, щоб вести тревелбук, щоденник звичок, здоров’я або бажань, планувальник цілей тощо. Подивімось на 10 ефектних ідей, як використати паперовий записник.

Журнал спогадів

Використовуйте блокнот, щоб записувати визначні події з вашого життя та прикрашати їх фотографіями, малюнками або колажами у техніці скрапбукінгу. Це чудовий спосіб зберегти цінні спогади. Ви навіть можете придбати миттєву камеру, щоб робити випадкові фото для вашого журналу.

Щоденник подій та справ

Облік своєї повсякденної діяльності допомагає покращити навички тайм-менеджменту, планування та постановки цілей. Запишіть кілька речень про те, що ви робите щодня – над чим працювали, скільки часу приділяли спорту, собі, що їли, з ким спілкувалися. Це може бути що завгодно, в залежності від вашої мети. З часом ви зможете побачити певні закономірності свого життя та отримати чудові ідеї, що з ним робити далі.

Джерело: gifty.in.ua

Садівничий журнал

Якщо захоплюєтесь садівництвом, ця ідея для вас. Зберігайте детальний список ваших кімнатних рослин, рослин для патіо або саду. Створіть розклад, щоб точно знати, коли востаннє поливали вашу монстеру або коли додавали добрива у фіалки. Якщо хочете, щоб ваші зелені підопічні були здоровими та щасливими, журнал садівництва – чудовий вибір.

Книга рецептів

Це просто класика – власна підбірка рецептів у красивому блокноті. Не обов’язково все писати від руки. Можна вклеїти рецепти з журналів, або роздруковані з улюбленого сайту. Прикрасити малюнками або яскравими фото. Подумайте про це як про журнал усіх рецептів, які ви пробуєте, разом з примітками, що ви думаєте про цю страву.

Джерело: gifty.in.ua

Журнал здоров’я

Якщо у вас є якісь фізичні або психологічні проблеми, то ведення журналу стану здоров’я може стати корисною звичкою. Ви можете відстежувати свої симптоми, тригери, ліки та будь-яку іншу інформацію, яка стосується вашого стану. Таким чином ви побачите загальні закономірності та краще впораєтесь з ситуацією. Додатковим бонусом є те, що журнал здоров’я допоможе не тільки вам, але й вашому лікарю або психологу.

Журнал правильного харчування

Паперовий блокнот ідеально підходить для запису всього, що ви їсте та скільки води п’єте за день. Якщо займаєтеся підрахунком калорій, цю інформацію також можна зберігати у щоденнику. Це чудовий спосіб стежити за своїм харчуванням.

Трекер звичок

Ви вибираєте певні звички (хороші чи погані), які хочете відстежувати, а потім просто позначаєте, чи робили ви цю звичку щодня. Або, навпаки – не робили. Згодом ви можете побачити, як з’являються звичні процедури та моделі, що допоможе легше формувати корисні звички та позбутися поганих.

Список рекомендацій та улюблених речей

Цей щоденник буде місцем, де ви занотуєте всі ті речі, які вам хотілося б спробувати, послухати, подивитися тощо. Отримали рекомендацію прочитати якусь книгу або подивитися фільм? Запишіть її! Таким чином, коли ви шукаєте, фільм на вихідні, або нову книгу для читання, ви можете відкрити цей щоденник і вибрати з перевіреного списку.

Трекер витрат

Якщо хочете краще керувати своїми фінансами, то чому б не мати фінансового планувальника? Зосередьтеся на своїх цілях: погасити кредит, створити екстрений фонд або заощадити на відпустку вашої мрії. Відстежуйте свої щомісячні витрати та спостерігайте, як розвиваються ваші звички витрачати гроші.

Джерело: gifty.in.ua

Духовний журнал

Якою б не була ваша духовна подорож, ви можете відстежувати її та планувати нові цілі та кроки в одному щоденнику. Записуйте медитації, гімни, афірмації, розклади Таро, плани на свята – що завгодно. Та відстежуйте свій духовний та особистісний розвиток з улюбленим блокнотом.