Все більше відомих шеф-кухарів-гурманів, а також аматорів-грильників віддають перевагу вугільним керамічним грилям іншим моделям гриля. Від своїх конкурентів він відрізняється в першу чергу керамічним матеріалом основи.

На відміну від сталі, це має значні переваги щодо зберігання тепла та регулювання вологи. Крім того, більшість варіантів керамічного гриля пропонують інтегровану функцію копчення, яка піднімає відчуття смаку на новий рівень. Таким чином можна оптимально приготувати страви з тривалим часом приготування.

Коротко про найнеобхідніше

Завдяки оптимальному зберіганню тепла кераміки ви можете зберігати свій керамічний гриль постійно теплим протягом дуже тривалого періоду часу. Таким чином, він ідеально підходить для «тривалих» страв, таких як свинина або реберця. Завдяки високій температурі до 400 градусів випікання виробів з тіста для нього не є проблемою.

Розрізняють:

  • класичний керамічний гриль,
  • вугільний керамічний гриль,
  • керамічний гриль із місцем для зберігання,
  • керамічний гриль із настільною вставкою
  • газовий керамічний гриль.

При покупці слід звернути особливу увагу на обробку і товщину керамічної стінки. Якщо товщина матеріалу занадто мала, ваш керамічний гриль не зможе оптимально зберігати тепло всередині. Але гриль і місце для зберігання, вага або розмір і аксесуари, що входять у комплект, також повинні бути перевірені.

Купити якісне вугілля для Kamados онлайн можна тут.

Тільки найкраще для вашого Kamado! Щоб захистити кераміку в варильній камері, ви повинні переконатися, що ви використовуєте лише натуральне деревне вугілля для розжарювання керамічного гриля. Для цього рекомендуємо обов’язково використовувати середні та великі шматки деревного вугілля. Вони мають найбільший ефект випалу і, таким чином, передають найбільше тепла кераміці. Результатом є тривалий час горіння та ідеальні температури для тривалої роботи. З правильним деревним вугіллям ніщо не стане на заваді годинам барбекю.

Як почистити керамічний гриль?

Оскільки керамічна стінка всередині гриля має відкриті пори, жир та інші залишки можуть накопичуватися тут дуже швидко. За допомогою піролізу ви зможете швидко очистити керамічний гриль від бруду.

Тут гриль нагрівається до максимальної температури, при якій згорає більша частина залишків. Цей спосіб дуже простий, і його можна виконати всього за кілька кроків.

Висновок

Керамічний гриль виправдовує все більшу репутацію серед професіоналів грилю та кулінарів-любителів. Його можна використовувати багатофункціонально і, крім звичайних способів приготування на грилі, також можна запікати. Він також може легко підтримувати альтернативу для коптильників і виправдовує свою назву. Завдяки оптимальному зберіганню тепла всередині керамічної серцевини свиняче м’ясо може готуватися кілька годин.

Ті, кого не лякає ціна на продукцію конкурентів у три-п’ять разів, купують високоякісний гриль, який не залишає бажати кращого. Це варто враховувати, особливо для любителів-грильярників із високими вимогами та невеликим простором.