З наступом холодів треба купити тепле взуття для дитини. Виробники пропонують великий вибір чоботів та черевиків, серед якого розгубиться навіть експерт серед дитячих товарів. В магазинах можна знайти зимні та демісезонні черевики для дівчаток, вони розрізняються за матеріалом верха, висотою підошви, кольором та ін. Тож перед купівлею слід розібратися, на що треба звернути увагу при виборі пари для маленької принцеси.

Сезон

Черевики можна поділити на дві великі групи:

  • Демісезонні – призначені для носіння навесні або восени. Вони виконуються з матеріалів, стійких до води. Окремі моделі можуть мати утеплювач. Дитячій нозі буде комфортно в дощ та мокречу.
  • Зимні – теплі моделі, які носять взимку. Вони виконуються з матеріалів, які добре переносять холод та вологу. Таке взуття обов’язково має утеплювач з натурального хутра або його синтетичного аналога.

Розмір

Це один з найголовніших параметрів вибору взуття та одягу. Якщо йдеться про штани або кофти, то дозволено купувати на виріст. Але це не стосується взуття. Воно повинно бути точно за розміром. Допустимо тільки залишати 15 мм, щоб створити повітряний прошарок між ніжкою та черевиком. Взуття, яке було підібрано не за розміром причинить дискомфорт своєму власнику. Крім того, мале або занадто велике взуття негативно впливає на розвиток дитячої стопи. У майбутньому це може призвести до проблем зі здоров’ям, тому черевики для дитини слід купувати з наступом холодів. Дитяче взуття не купується заздалегідь тому, що нога занадто швидко росте.

Бажано приміряти взуття перед купівлею. Дитина повинна комфортно себе почувати в новій парі. Стопа має повільно лежати на устілці. Дівчинка повинна мати можливість ворушати пальцями ніг. Якщо йдеться про покупки в інтернет-магазині, то черевики слід підбирати за довжиною устілки.

Матеріал верха та утеплювач

При купівлі дитячого взуття обов’язково зверніть увагу на матеріал, з якого пошита верхня частина. Від нього залежать якісні характеристики черевиків. Верх може бути виконаний з таких матеріалів:

  • Натуральна шкіра – довговічний та еластичний матеріал, який легко приймає форму стопи. Вона не боїться вологи та холоду. Єдиний недолік натуральної шкіри – висока ціна.
  • Штучний аналог шкіри – він дешевше, але його якісні характеристики не такі високі, як у натурального матеріалу.
  • Нубук – може бути натуральним або синтетичним. Перший варіант стійкий до зносу та вологи. Другий варіант міцний та еластичний, але він не так добре переносить вологу.
  • Мембрана – забезпечує добру вентиляцію. В такому взутті нозі бути максимально зручно.

Утеплювач може бути натуральним або синтетичним. Перший – зігріє ножку дитини в найсуворіший мороз. Але він дорого коштує. Синтетичні утеплювачі ні в чому не поступаються натуральному хутру, а коштують значно дешевше.

Обов’язково зверніть увагу на підошву. Вона має бути виконана с міцного та еластичного матеріалу. Крім того, підошва повинна мати протектор.