Люди, які захоплюються різноманітними льодовими розвагами, з часом наважуються на придбання особистих ковзанів. Щоб постійно отримувати справжню насолоду від процесу, слід грамотно вибирати модель. Якщо неправильно все зробити, можна отримати травму.

У каталогах, представлених на сайті roliki-extrim.com.ua, є безліч моделей. Щоб зробити потрібний і правильний вибір, слід врахувати кілька параметрів.

Вибір відповідних різновидів

Для людей-початківців більше підійдуть прогулянкові ковзани. Вони ідеально підходять для повільного, а також невимушеного катання. Але використовувати їх для виконання певних трюків не варто, оскільки можуть виникнути складності.

Для вивчення нескладних трюків можуть бути застосовані фігурні моделі. Вони відрізняються відносно невисокою посадкою, спеціальними лезами та зубами, зосередженими на передній стороні.

Який вид шнурівки кращий?

Ковзани оснащуються різноманітними видами шнурівки. Для новачків ідеально підійде система швидкого шнурування. Це значно спрощує процес регулювання, і навіть визначення прийнятної ширини черевиків. Така система сприяє швидкій оптимізації тиску шнурівки на ногу.

Ще одна важлива характеристика – це сировина, яка використовується для виготовлення шнурівки. Зараз є кілька варіантів:

  • Синтетика. Вибирається нечасто, оскільки досить швидко розв’язуються шнурки.
  • Натуральна сировина. Найчастіше для підготовки шнурівки застосовують бавовну або бавовняну сировину з деякими домішками. Але вони зношуються швидше.

Матеріал для черевиків

Щоб зробити вибір на користь відповідних ковзанів, слід орієнтуватися на сировину, яка використовується для пошиття черевиків. Зараз виробники користуються кількома матеріалами, кожен із яких має свої особливості:

  1. Натуральна шкіра. Ця сировина вважається найбільш привабливою. Все тому, що цей матеріал добре утримує тепло. У таких черевиках не буде дискомфорту, незручності. Але зношуються такі черевики досить швидко.
  2. Шкірзам. Черевики з такого матеріалу чудово захищають ноги від надмірної вологи. Але важливо пам’ятати, що ноги сильно пітніють.

Бажано, щоб до складу ковзанів входили деякі елементи із пластику. Все тому, що це забезпечує простіше управління, переміщення.

Додатково слід оцінити і те, яка сировина застосована для виготовлення леза. Краще вибирати леза, які підготовлені з вуглецевої або з нержавіючої сталі.

Перед придбанням слід вирішити, скільки коштів можна витратити одноразово.