Зазвичай, заощаджувати дуже важко. Завжди знайдеться необхідна стаття витрат, яка потягне чимало з гаманця. Адже заощадження — це частина вашого доходу, яка залишається після сплати усіх необхідних рахунків (комунальних, банківських) та певних витрат на споживання, і відкладається для можливості використати у майбутньому.

Як правильно заощаджувати

Звичайно, найкраще, щоб гроші працювали, а не просто відкладалися на майбутнє у якусь трилітрову банку вдома. Іншими словами — інвестувати у цінні папери, золото, або просто покласти гроші у банк на депозит. Втім депозити також бувають різні:

  1. Ощадні рахунки, на які ви можете відкладати будь-яку суму будь-коли і так само за потреби знімати. Втім процент зазвичай невисокий.
  2. Ощадні депозити. Такі вклади не дають вам можливості поповнення і часткового зняття.
  3. Накопичувальні. Тут ви маєте можливість поповнювати, втім знімати не можете.
  4. Універсальні — найкращі. Ви маєте можливість і поповнювати, і часткового знімати.

Скільки відкладати щомісяця? Зазвичай усі фінансові гуру радять відкладати 10% від вашої заробітної плати. Тобто якщо, наприклад, ви заробляєте 25 тис. грн на місяць, то відкладати рекомендується 2 500 грн.

Депозити у sportbank

У sportbank ви маєте можливість відкрити накопичувальний депозит «BOOOSTER» зі ставкою до 15% річних і ощадний рахунок «Рюкзак» — 10% річних. Хто хоче вільно користуватися коштами, зважаючи на обставини, у яких ми наразі перебуваємо, рекомендуємо саме «Рюкзак».

Ощадний рахунок «Рюкзак», що функціонує за режимом поточного рахунку, дозволяє легко накопичувати кошти на будь-які потреби. Можна створювати цілі або просто відкладати гроші. Для цілей є зручні способи автопоповнення. Виплата процентів здійснюється щотижня у п’ятницю. Кошти можна зняти коли завгодно. Виведення на картки sportbank — без комісії.

Тому вивчайте про sportbank відгуки та завантажуйте застосунок для використання і головне — правильного заощадження.