Запровадження в Україні системи електронних торгів з продажу деревини допомогло подолати корумпованість в даному секторі економіки. Урядом було прийнято низку важливих рішень стосовно продажу товарів на онлайн біржі Прозорро.Продажі та їх акредитованих майданчиках, одним з яких є Українська Універсальна Біржа. У суспільстві до цього часу є багато запитань стосовно особливостей торгів та формування вартості кубометра деревини в Україні та, зокрема, в Кривому Розі.

Варто зазначити, що кінцева ціна на необроблену деревину встановлюється в результаті змагань під час торгів. Згідно правил біржі, перемогу отримує той учасник, який запропонує найвищу ставку. За даними статистики, вартість деревини різних порід на електронних аукціонах не перевищує середньоринкову. На їх формування впливає маса факторів:

  • вид деревини;
  • характеристики та властивості, які можуть бути корисними в певних сферах життєдіяльності людини;
  • естетичний вигляд;
  • загальна якість;
  • місцевість у якій вона була видобута;
  • регіон збуту;
  • компанія, що організувала торги з продажу деревообробної продукції тощо.

Для того, щоб забезпечити дотримання прозорих умов та рівних прав для всіх учасників торгів, за системою слідкують спеціальні державні органи, спеціалісти біржі та самі користувачі. Вони можуть в будь-який час подивитися як проходять аукціони та впевнитися, що закон не порушується. Ще однією важливою складовою прозорості процедури є конфіденційність при подачі пропозицій до лотів, що унеможливлює махінації та домовленості між учасниками.

Ще кілька років тому лісові господарства часто користувалися тіньовими схемами при продажу деревини. Через це вартість могла бути спеціально занижена для важливих клієнтів, або спеціально завищена для всіх інших учасників торгів. Крім цього, часто використовувалися фальсифікації документів, тож було важко відслідковувати фактичну кількість дерева та фінансові процеси компаній. Наразі ситуація кардинально змінилася, адже система Української Універсальної Біржі фіксує всю інформацію про аукціони, тож її можна буде перевірити, якщо виникають якісь питання щодо прозорості процедури.

Якщо вас цікавить як купити деревину в Кривому Розі по вигідній вартості на електронних аукціонах УУБ – проходьте реєстрацію на сайті та станьте частиною сучасної системи онлайн формату, чесної та прозорої. Для вашої зручності, на сайті працюють досвідчені спеціалісти, які завжди готові надати допомогу під час реєстрації та в отриманні перемоги на торгах. Дізнатися більше про переваги використання майданчику УУБ та особливості проведення аукціонів відкритого типу можна за посиланням https://www.uub.com.ua/rus/presscenter/novosti-birzhi/tsena-drevesyny-v-kryvom-roge-na-sajte-ooo-uub-uubcomua/. На сайті діє інформаційна розсилка, яка допомагає залишатися в курсі важливих новин та не пропустити вигідні пропозиції щодо співпраці.