Компанія-виробник DJI розробила одразу два нових дрони – серії Mavic 3 і Mavic 3 Cine. Пропонувати DJI Mavic 3 Київ стане вже скоро. Різниця між дронами складає майже три тисячі доларів. Проте, чи є сенс переплачувати?

У двох дронів камери мають однакові параметри. Вони здатні знімати у форматі 4К 120 fps та мають роздільну здатність 20 Мп. Перша камера має матрицю 4/3 з еквівалентною фокусною відстанню 24 мм та змінною діафрагмою f/2.8–f/11. Параметри другого об’єктиву становлять 162 мм та f/4.4 відповідно.

Камера має логотип Hasselblad, як і усі продукти фірми DJI. Проте даним чином брендована лише одна камера – ширококутна. Телевік ніяк не помічений. У деяких виникає питання, яким чином Hasselblad прийняв участь у створенні камери дрону? У пристрої реалізовано рішення Hasselblad Natural Color Solution. Саме воно робить кольори максимально природними. Дрон Mavic 3 важить 895 грам, а версія Cine – 899 г.

Час автономної роботи камери збільшений. Обидва дрона здатні літати та знімати відео протягом 45 хвилин. Попереднє покоління могло знімати ролики тривалістю не більше 31 хвилини. Тому прогрес очевидний.

Проте найважливішим показником є зарядка від стандартного USB Type-C. Блок живлення компактний із потужністю 66 Вт. Стали кращими сенсори дрону. Тепер вони здатні знаходити об’єкт на відстані до 200 метрів. Це у десятеро разів більше за попередні версії.

Завдяки технології OcuSync 3+ фірма-виробник DJI обіцяє передачу сигналу у 1080p 60 fps на телефон на відстані від 8 до 15 км у залежності від стандарту.

За що ж просять дві тисячі доларів? У Mavic 3 Cine є вбудований SSD 1 ТБ. Але це ще не все. Дрон має підтримку Apple ProRes 422 HQ. Використовується при зйомці у максимальній якості 5,1К до 50 кадрів у секунду. Звичайний Mavic 3 також може знімати 5,1К 50 fps, проте лише у H.264 чи H.265.

DJI пропонує покупцям вибір одразу з трьох наборів. Стандартний Mavic 3 коштує 2199 доларів до сплачення податків. Версія Mavic 3 Fly More Combo продається за 2999 доларів. У комплект входять два додаткових акумулятори, зарядний пристрій, чотири набори пропелерів, ND-фільтри та сумка-рюкзак. Серія Cine Premium Combo коштує вже 4999 доларів. Саме цей дрон може знімати у Apple ProRes та має вбудований SSD. До комплекту входить набір додаткових кабелів, багато ND-фільтрів та новий пульт RC Pro із власним яскравим екраном.

Вже можна робити передзамовлення на нові Mavic 3. Першим покупцям дрони будуть доставлені вже через два тижні.