Будь-який алкогольний напій, особливо «благородної крові», слід пити з огляду на його особливості, тільки в цьому випадку від напою можна отримати максимум задоволення, насолоду від відтінків смаку і не нашкодити здоров’ю. Особливо це важливо при розпиванні зеленого абсенту, придбати який можна на сайті https://brandbar.ua/. «Зелена фея», яка може з’явитися від його вживання, не що інше, як галюцинація, викликана саме неправильним вживанням цього «зілля». Як же правильно пити абсент? Є кілька цікавих рецептів, якими ми з вами і поділимося, щоб ви могли здивувати своїх друзів!

Рецепт перший – «чистий»

Цей метод розпивання «зеленого зілля» підійде далеко не всім, а скоріше вже бувалим любителям абсенту. Перед вживанням напою необхідно охолодити пляшку до нульової температури і лише потім розлити по чарках і випити залпом. Чесно скажемо – метод жорсткий і «виносить» з нього дуже і дуже сильно.

Рецепт другий – «класика» або «французький»

Для цього варіанту нам знадобиться шматочок цукру і ложка (потрібна спеціальна, з отворами на чашечці, але в принципі, підійде і звичайна). На край келиха горизонтально кладемо ложку, в яку ставимо наш шматок цукру і поливаємо його холодною водою до тих пір поки абсент не почне злегка мутніти. Все – наш напій готовий до вживання!

Холодна вода, пропущена через цукор, допомагає опустити на дно склянки ефірні олії,  що в великій кількості містяться в абсенті. Після цієї нехитрої процедури пити його набагато простіше і приємніше.

Рецепт третій – «чеський»

Знову ж таки нам знадобиться ложка, шматок цукру і сірники. Наливаємо 1/4 склянки абсенту і змочуємо наш кубик цукру ним же. Кладемо цукор в ложку, яка так само, як і в класичному рецепті, встановлюється горизонтально на склянці. Далі підпалюємо шматок цукру і даємо йому прогоріти близько хвилини. Крапельки паленого цукру повинні потрапити в келих, де ми їх розмішуємо з абсентом. Можна додати трохи холодної води. Все – напій готовий.

Рецепт четвертий «доопрацьований парашут»

Цей рецепт найбільш складний з усіх представлених вище, але й цікавіший, та й ефект від вживання абсенту, куди яскравіший.

Нам знадобиться келих, куди ми наливаємо 40 мл абсенту. Ще потрібна склянка, куди наливаємо 45 мл тоніка або соку (це кому як більше подобається). У склянку з соком / тоніком опускаємо коньячку, причому боком. Абсент в фужері акуратно підпалюємо, не забуваючи постійно повертати фужер, щоб той не луснув від перегріву. Палаючий абсент переливається в склянку для віскі і накривається так, щоб вогонь в абсенті не згас. Власне і все – пари абсенту можна курити через коньячку, причому вдихаючи тільки через ніс, щоб не обпекти горло. Видихати ж пар слід через рот – з тією ж метою.

Залишки абсенту можна випити залпом. Але перед цим бажано взяти шматок цукру, змочити його абсентом і підпалити. Потім поводити коньячкою над шматочком палаючого цукру і накрити його фужером. У закритому фужером просторі утворюється невеликий вибух, який звільнить пари абсенту. Беремо коньячку і знову викурюємо пари.

Якщо чесно, то до другої фази даного рецепта, доходять не всі, звичайно відчуття легкої ейфорії приходить вже на перших вдихах парів.