Шукаєте подарунок, який неодмінно запам’ятається та викличе подив? Тоді кращого варіанту, аніж дика кава з індонезійських джунглів – Копі Лювак, вам не знайти. Це
найоригінальніша кава у світі, яку виготовляють на островах Сулавесі, Ява та Суматра в Індонезії. Замовити її можна в крамниці елітної кави «LUWAК» на сайті https://luwak.com.ua/kopiluwak_101/.

Як виготовляють каву Лювак

У процесі виготовлення кави бере безпосередню участь невелика тваринка – малайська пальмова цивета, що живе в Північній та Північно-Східній Азії. Це хижий звір, який обожнює ласувати плодами кавового дерева. Цивета їсть дуже багато, тому його шлунково-кишковий тракт не встигає перетравлювати всю їжу – частина її виходить назовні лише після легкої обробки шлунковими ферментами. Спочатку люди намагалися знищувати тваринок, аби вони не псували їхній урожай. Але одного разу плантатор вчинив інакше: він зібрав кавові зерна, що пройшли через шлунок тваринки, відмив їх, висушив та перемолов на каву. Вона виявилася з незвичайним
смаком та припала до смаку справжнім гурманам. Ось так несподівано з’явилася кава Лювак та завоювала прихильність багатьох кавоманів.

Виготовлення кави Лювак може відбуватися лише природнім способом. Повторити процес ферментування кавових зерен штучно людині поки що не вдалося. Саме тому індонезійці намагаються зібрати якнайбільше продуктів життєдіяльності цивет, щоб потім приготувати із них найсмачнішу та найоригінальнішу каву у світі.

Магазин елітної кави «LUWAК» пропонує Копі Лювак, зібраний на острові Ява в Індонезії, де проживає понад 1000 цивет. Вони самі обирають, які кавові ягоди скуштувати, дотримуючись різноманітного раціону. Після обробки тваринами кава збирається вручну.

Чому кава ЛЮВАК – це найкращий подарунок?

Найпершими каву Лювак оцінили японці. Дуже швидко цей різновид кави поширився по всьому світові. Що ж стало причиною шаленої популярності продукту? Існує кілька відповідей на це запитання. На думку одних, кава Лювак подобається кавоманам через
свій вишуканий карамельно-шоколадний м’який смак, без гірчинки або кислоти. Інші ж вважають, що каву Лювак найчастіше хочуть спробувати через її походження. Є ще й третя категорія людей, які вбачають причину популярності кави Лювак у тому, що вона дуже рідкісна. Кожного місяця у світі збирають усього 100-200 кілограмів такої кави, тому не всім щастить спробувати її.

Не зважаючи на досить оригінальне походження, виробники кави Лювак запевняють – вона відповідає усім стандартам якості. Саме завдяки ферментній обробці кава стає ще запашнішою та смачнішою. Чашечка кави Лювак має легкий карамельний відтінок та
пахне шоколадом.

Кава Лювак – цінний подарунок, тому що це не лише найоригінальніша, а ще і найдорожча кава у світі. Кілограм її коштує від 300 до 800 доларів. Вартість продукту зумовлена важкою ручною працею, яку виконують люди для збору кавових зерен: їм
доводиться практично весь день вишукувати фекалії цивети серед кавових дерев. Потім зібраний матеріал треба промити, висушити, обсмажити. Також на ціну впливає і нестабільно малий об’єм продукту.

Як готувати каву Лювак

Існує кілька способів приготувати найоригінальнішу каву Лювак:

  • Класичний – заварити кавову пудру кип’ятком в чайничку з фарфору (як чай). Фільтр можна не використовувати, а просто дочекатися, поки гуща осяде сама.
  • У френч-пресі можна заварювати каву грубішого помелу.
  • В американській кавоварці з фільтром.

При будь-якому способі заварювання кави треба дотримуватися пропорції 1:5 або 1:10.

Готувати каву Лювак у гейзерній кавоварці або в італійській кавомашині не варто, тому що під тиском вона втратить свої смакові властивості. Так само не рекомендується додавати до дикої кави молоко або намагатися приготувати з неї латте або капучино.

Кава Лювак – цінний та оригінальний подарунок, який неодмінно оцінять. Де його знайти, ви вже знаєте – крамниця елітної кави «LUWAК» до ваших послуг.