Сьогодні про мистецтво і про прекрасне! Наша гостя – чудова художниця – Наталія Жижко (Дідух).

Творчий шлях нашої героїні до улюбленої справи не був прямий.

Народилась мисткиня 28 лютого 1969 року в м.Тиврів Вінницької області. Малювала з раннього дитинства. Підтримував і завжди допомагав Дідусь Феодосій. В 1980 вступила до Вінницької художньої школи. Але доля склалась по іншому – вступила до політехнічного інституту, а далі пішла служити до лав Збройних Сил України. Про живопис забула.

Проте через багато років, в вересні 2017 року, почала писати, а вже 19 лютого 2018 року відбулась перша персональна виставка в стінах рідної частини. 1 березня в Будинку офіцерів відкрилась персональна виставка, де було представлено 23 роботи. А вже 12-28 червня в КЦ «Галерея ХХІ «Арт-Шик» відбулась велика персональна виставка, де було представлено 33 роботи художниці. Виставка була присвячена викладачам Вінницької художної школи. Різнопланові та колоритні роботи сподобались глядачам та отримали схвальні відгуки критиків.

21 серпня в ВЩУНБ ім. К. А. Тімірязева відбулось святкування етнодня «Спас українського народу», де були представленні роботи художниці.

В серпні місяці за сприяння Організації CITY UPDATE (Голови організації Вячеслава Луцкова) було проведено серію майстер-класів з живопису для дітей учасників АТО.

З 5-19 грудня в Турціі в м. Едірне проходив міжнародний конкурс мистецтв «Каспій Арт», де художниця здобула друге місце в номінації живопису.

В січні 2019 року в журналі «Вінницький край» надруковано статтю про художницю та її творчість.

10 січня 2019 року в приміщені ВЩУНБ ім. К. А. Тімірязева відбулось відкриття персональної виставки художниці.

В січні Наталія подала заявку на участь в міжнародному конкурсі Golden Time International festival, фінал якого відбувся 17 березня в Лондоні, де художниця здобула 1 і 3 місця.

15 березня 2019 року художниця виборола 3 місце в міжнародному конкурсі портрета на Порталі незалежних художників.

В березні 2019року Наталя прийняла участь в міжнародному конкурсі мистецтв в Казахстані, де здобула Гран Прі.

11 березня 2019 року художниця прийняла участь в показі модельного агентства “Стефанель”, як партнер показу.

В травні 2019 року прийняла участь в міжнародному конкурсі в Німеччині Golden Time International festival і здобула 1, 2 і 3 місця.

В червні 2019 року виборола 1 місце на міжнародному конкурсі мистецтв Каспій Арт в Турціі.

19 червня 2019 року в КЦ «Галерея ХХІ «Арт-Шик» відбулась персональна виставка художниці, під назвою «Чорне та біле», де було представлено 40 робіт художниці і вперше були представлені акварельні роботи.

В липні 2019 прийняла участь в міжнародному конкурсі Golden Time International festival II, де виборола 1 та два 2 місця.

19 липня 2019 року прийняла в показі-дефіле модельного агентства “Стефанель”, як партнер показу.

На протязі серпня 2019 картини художниці отримували звання кращих за тиждень на міжнародних сайтах.

В серпні 2019року в видавництві «Твори» вийшла з друку збірка дитячих віршів Ірини Федорчук «Перлинки від Іринки», ілюстраціі до якої зробила Наталія.

06 вересня 2019 року за запрошенням директора картинноі галереї «JAG» професора пана Януша Гайди відбулось відкриття персональноі виставки Наталіі в місті Пулави (Польща), де було представлено 30 робіт.

Акварель «Троянда» в грудні 2019 року було надруковано в французькому журналі Artmajeur.

З початку 2020 брала участь в міжнародних конкурсах Golden Time International, де виборола 1 місця та Гран Прі, а тавож в міжнародному конкурсі ZiRKA, де здобула Гран Прі та 1 місце.

Наталія, у Вас в житті багато подій, що найцікавішого було цього літа? Першого вересня всі школяри пишуть такі твори, тож, і ми з такими запитаннями.

Великими і яскравими подіями цього літа стали для мене виставки в столиці моєї Батьківщини. 3 липня в Будинку Художників “Жива планета”, в галереї «Глобус» «Остановись, прекрасное мгновенье» 12 липня, а також арт-проєкт Ірини Федоренко «Сліди» 12-23 серпня в Музеї історії міста Києва. Чудовою нагодою перевірити себе, як аквалериста, стала моя участь в міжнародній виставці акварелі в м. Чорноморськ «Живая вода». А також мої перемоги в конкурсах.

А як на ваше життя вплинув карантин?

З введенням карантину мої плани змінились – відмінено дві участі в міжнародних фестивалях, а також виставка в Польщі. На жаль, життя вносить свої корективи та я вірю, що не робиться, те – на краще…Після карантину я записала інтерв’ю з Андрієм Мореходовим «Я сделала себя сама» .

Що Вас надихає? Творчість – цікавий процес, як воно буває?

Своє натхнення я черпаю в своїй сім’ї, друзях, в природі та прекрасній музиці. Я – щаслива людина, адже мої рідні завжди мене підтримують. Я дуже вдячна їм за це.

Нам дуже цікаво, які плани у Вас далі? Якщо це не секрет, звісно.

Я дуже хочу писати краще, стати майстром своєї справи, мандрувати світом, побувати в музеях. В планах є виставка за кордоном, але поки що -не знаю, як складеться ситуація…

Дякую Вам за приємну розмову і бажаю Вам здійснення всіх планів.

Дякую! Хочу побажати жінкам – завжди залишатись гарними, мудрими, самодостатніми і не зупинятися перед труднощами. Ми самі будуємо своє життя!!! Мрії здійснюються!! Всім успіху!!!