У повсякденному житті нас оточують різні види тканин, з яких виготовлена оббивка меблів, салон автомобіля, одяг, постільна білизна, банні приналежності, предмети декору. Цей перелік можна продовжувати ще довго. Але не багато людей замислюються про те, які види тканин популярні в різних країнах, звідки були взяті їх називи.

Шовк сьогодні і в минулому

Сьогодні інтернет-магазин ludmila.ua пропонує величезний асортимент товарів. Серед них є тканини, які високо цінуються не тільки в нашій країні, але і у всьому світі. Тисячу років тому, як і сьогодні, дорого цінували справжній шовк. Колись в нього вплітали металеві нитки. У мусульманських країнах шовк вважається тільки жіночою тканиною. Чоловікам заборонено носити одяг, пошитий з нього. Якісний шовк відрізняється приємним, але помірним блиском. Він зберігається на багато років. у каталозі магазину можна підібрати шовк будь-якого відтінку.

Підкладкові тканини в побуті

Користується попитом і підкладкова тканина, яка представляє собою синтетичний матеріал. До її складу входить велика кількість нейлону. Підкладкову тканину використовують під час пошиття головних уборів, брюк, спідниць, зимового і демісезонного одягу.

Перевага матеріалу в тому, що така тканина:

  • не піддається деформації;
  • відрізняється невеликою вагою;
  • після намокання тканина не змінює розмірів;
  • повітропроникна;
  • зносостійка;
  • нейлон, який входить до складу, комфортний під час використання.

Всі ці властивості дозволяють використовувати підкладкову тканину для пошиття фіранок, чохлів, прапорів, різних декорацій для будинку або автомобіля. Застосовують такий матеріал і оформлення виворітного боку для одягу з пряжі. Так що область застосування у неї дуже широка.

Тканини сьогодні і в минулих століттях

Коли існувала Русь, тканини на той час не випускалися. У ті століття їх привозили з інших країн. Тканини діставалися як військовий трофей. Власне виробництво було налагоджено лише за час правління Петра I. Зараз випуск тканин налагоджений і для їх створення використовується сучасне обладнання. Технологія виробництва деяких тканин передавалася від одного покоління до іншого. Це дозволило знизити вартість цих матеріалів. Зараз якісні тканини доступні всім людям, хоча раніше їх могли купити лише багатії. В інтернет-магазині ” LUDMILA” можна подивитися весь асортимент сучасного текстилю. Серед цього розмаїття є порівняно «молоді» види тканин. Їх використовують для декору, виготовлення спецодягу або інших виробів. Досвідчені фахівці завжди допоможуть з вибором відповідного матеріалу.