Щоб пройти обстеження організму, українці все частіше звертаються саме до приватних лабораторій — сучасних установ, які мають гарне оснащення та піклуються про комфорт пацієнтів. Відділення лабораторної діагностики присутні не тільки у великих містах, а також майже у кожному маленькому містечку. Серед такого різноманіття непросто вибрати надійну установу, якій можна буде повністю довіряти. Мед лабораторія Гемо Медика — один з лідерів на українському ринку, що має понад 100 філій у різних куточках країни та надає якісні послуги за прийнятними цінами.

Чому варто здавати аналізи в приватній лабораторії?

Один з основних факторів, що схиляє людей до відвідування приватних установ — зручність процедури лабораторного обстеження. Сучасні медлабораторії працюють цілий день, рано починають роботу та зазвичай проводять дослідження навіть у вихідні дні. Кожен пацієнт може знайти зручний час для здачі аналізів, щоб не пропускати роботу або навчання, не скасовувати поточні справи. Можливість попереднього запису, відсутність черг, гарний ремонт та уважність медперсоналу — важливі деталі, що роблять візит ще більш комфортним.

Однак найголовніша перевага приватної лабораторії, порівняно з державною, полягає у високій достовірності та якості проведення досліджень. Медлабораторії встановлюють новітні автоматизовані аналізатори, які дозволяють швидко та точно обстежувати біоматеріал, мають мінімальний ризик похибки. Сучасне програмне забезпечення та система контролю якості підвищує довіру до таких установ. До того ж у приватних лабораторіях доступний широкий спектр аналізів, які можуть бути відсутні у діагностичних кабінетах при державних поліклініках і лікарнях.

Критерії, які слід враховувати при виборі

Не кожна приватна лабораторія відповідає вимогам, тому вибрати найближчий чи найдешевший варіант — не найкраще рішення для людини, що піклується про своє здоров’я. Щоб не сумніватись у достовірності результатів дослідження, перед записом на аналізи слід звернути увагу на такі моменти:

  • чинна ліцензія МОЗ та сертифікати від незалежних організацій, які підтверджують відповідність лабораторії сучасним стандартам;
  • кваліфікація та досвід медичного персоналу;
  • наявність нового обладнання для проведення аналізів у автоматизованому режимі;
  • готовність співробітників лабораторії відповісти на запитання щодо процесу виконання досліджень, дотримання умов зберігання біоматеріалу, гарантій точності результатів;
  • зручність розташування медлабораторії та її графік роботи;
  • кількість та співвідношення позитивних і негативних відгуків в інтернеті.

Ще один важливий момент — вартість послуг. Щоб вибрати оптимальний варіант за ціною і якістю, слід порівняти прайс декількох лабораторних мереж. Не варто забувати про акції та пропозиції, які роблять обстеження більш доступним. У сучасній приватній лабораторії https://hemomedika.com.ua/ діє постійна знижка 7% при оплаті послуг онлайн і спеціальні ціни на замовлення пакетних досліджень.

Поради лікарів

Для особистого лікаря не має значення, де саме пацієнт здає аналізи, якщо вибрана лабораторія відповідає критеріям якості. Слід зауважити, що при проведенні досліджень у динаміці варто користуватись послугами однієї установи. Це важливо для коректного порівняння отриманих результатів, адже референтні значення можуть незначно відрізнятися у різних медлабораторіях. Таке явище пояснюється не похибками у роботі, а різним обладнанням, використанням інших реактивів, відмінностями у методах обстеження біоматеріалу.

Значною перевагою медлабораторії буде можливість викликати співробітника на дім для взяття біоматеріалу на аналіз і транспортування зразків до місця виконання досліджень. Послуга незамінна для хворих людей, які погано себе почувають, мають високу температуру або є носіями інфекційних збудників. Виїзне проведення аналізів стане у пригоді молодим мамам, людям похилого віку, ослабленим після хвороби пацієнтам. Уважність і турбота про клієнтів — важливі ознаки якісної та надійної приватної лабораторії.