На початку двохтисячних саме вкладиші були найпопулярнішим типом навушників. В основному через те, що вони йшли в комплекті з касетними та CD-плеєрами, які на той час були на піку популярності. Вкладиші, або, як їх ще називають, навушники-капельки, це компактні навушники, які вставляються у вухо, і тримаються там завдяки своїй анатомічній формі. Їх часто плутають із вакуумними навушниками, що абсолютно неправильно, оскільки вакуумні моделі вставляються безпосередньо у вушний канал, а вкладиші фіксуються на його початку. З цього випливають дві основні особливості вкладишів. Перша – в них трохи гірша пасивна звукоізоляція. І друга – їхнє звучання більш легке, і не таке басовите, як у вакуумних моделях. Якщо відкрити каталог: https://soundmag.ua/ru/catalog/headphones/?headp_tip_naushnikov=46, то можна побачити доволі широкий вибір моделей від багатьох виробників. В цьому матеріалі ми розберемо основні характеристики, на які варто звертати увагу при виборі навушників вкладишів.

 

Реінкарнація конструкції вкладишів від Apple

 

Відверто кажучи, формат вкладишів потрохи відходив у минуле, і мабуть,  зовсім поступився би вакуумним моделям, якби не компанія Apple зі своїми AirPods. Модель, яка стала абсолютним хітом, одразу змусила конкурентів випустити свої аналоги, в результаті чого ринок тепер наповнений різними варіаціями на тему TWS-навушники вкладиші. Їхні переваги як класу доволі очевидні. Почнімо зі зручності у використанні. Такі навушники важать лише декілька грамів, майже невагомі, і не відчуваються у вухах. Їх можна носити весь день не знімаючи. Їхню слабку звукоізоляцію можна трактувати і як недолік, і як перевагу. З одного боку ви і справді будете чути більше зовнішніх звуків. З іншого боку, це позитивно відображається на вашій власній безпеці, якщо мова йде про використання навушників на вулиці чи в транспорті.

 

Обираючи саме бездротові TWS, звертайте увагу на автономність, підтримувані кодеки та додаткові функції. Зважаючи на невеликий розмір навушників, важко вимагати від них тривалої роботи від одного заряду. Нормою вважаються цифри 5-7 годин відтворення на середній гучності. Плюс комплектний кейс може підзарядити навушники декілька разів. Зазвичай їх використовують в парі з телефоном, а для з’єднання використовується технологія Bluetooth. Переконайтеся, що вони підтримують кодеки високої якості aptx або LDAC, що дозволить слухати музику з вищим бітрейтом. Сама ж версія блютуз не має великого значення, оскільки впливає хіба що на стабільність роботи при віддаленні від джерела звуку. Якщо ви використовуєте навушники з телефоном, який завжди поруч, проблем бути не повинно.

 

Серед додаткового функціоналу варто виділити вбудовані мікрофони. Останнім часом виробники все частіше експериментують із інтелектуальними системами визначення голосу власника, що в теорії дозволяє краще відсікати сторонні шуми, і співрозмовник буде добре вас чути. Керування переважно представлене сенсорними панелями на поверхні навушників. Одним жестом можна перемкнути трек, змінити гучність чи відповісти на дзвінок. Це значно зручніше, ніж постійно діставати телефон з кишені.

 

І остання порада. По можливості перед покупкою старайтеся зайти в магазин та протестувати навушники особисто. Перевірте, наскільки вам в них комфортно, послухайте улюблені треки, оцініть якість звучання, матеріали корпусу, зручність органів керування та роботу мікрофонів, порівняйте з товарами від конкурентів і лише після цього робіть остаточний вибір. Довіряйте своїм вухам.