Інноваційні інверторні стабілізатори замінили класичні автотрансформаторні – в чому їх переваги

Класична схема роботи стабілізатора – робота з декількома рівнями регуляції за допомогою автотрансформаторів. Це проста і достатньо надійна схема, Проте вона має чимало недоліків. Найперший – регуляція відбувається хвилеподібно, жорстко встановленими рівнями. Тобто зниження не вирівнюється миттєво, а компенсується тільки після досягнення певного показника. На противагу цьому застарілому, однак ще поширеному різновиду, використовують стабілізатор напруги інверторний. Це тип стабілізатора застосовує інший підхід до виконання основного завдання:

  • створення якомога точнішого за показниками напруги, струму;
  • збалансованого за характеристиками струму, який був би безпечним для електротехнічних та електронних приладів в побуті чи в комерційному застосуванні.

Придбати сучасний, потужний, з багатьма додатковими опціям інверторний стабілізатор пропонує в асортименті пропозицій онлайн-магазин Electro100. Тут можна оформити заломлення онлайн і отримати його, оформивши дистанційне доставлення логістичною компанією.

Ключові переваги – точність, діапазон і безшумність

Інверторний стабілізатор напруги працює по-іншому, ніж автотрансформаторна стабілізуюча техніка. Такий стабілізатор напруги використовує електронну систему перетворення, яка змінює струм на постійний, а потім знову перетворює його на змінний. Таким чином на виході можна отримати струм з чистими показниками синусоїди. Це дуже корисно для будь-яких чутливих до змін напруги, побутових або комерційних пристроїв.

Ще одна важлива перевага інверторних стабілізаторів полягає в тому, що вони можуть регулювати дуже великий діапазон вхідної напруги – як значно нижчої від стандарту, так і значно вищої від номінального показника 220 В. Такі коливання можуть складати від 20-30% і більше. В числових показниках, це виражається можливістю більшістю моделей інверторних стабілізаторів, вирівнювати напругу:

  • якщо вхідна напруга падає до показника 90-100 В;
  • параметр вхідної напруги перевищує номінальний до рівнів 300-350 В.

Використовувати інверторні стабілізатори можна в мережах де немає стабільної напруги або її показники постійно змінюються.

Важлива перевага роботи інверторних систем полягає в тому, що вони не потребують механічних елементів. Працюючи на стабілізацію напруги, вони фактично не створюють будь-якого шуму та можуть встановлюватися в житлових, комерційних приміщеннях без додаткових заходів щодо шумопоглинання.

Висока ефективність і мінімальне енергоспоживання

Інверторні стабілізатори є економними в застосуванні, споживають мінімальну кількість електричної енергії. Це пов’язано з їх конструктивними особливостями, де функцію вирівнювання параметрів струму виконують електронні схеми, що практично не споживають електричної енергії самостійно і не перетворюють її на теплову. Тому коефіцієнт корисної дії таких пристроїв сягає 95%, а в деяких випадках і більших показників.

Поділись


Новини партнерів