Є мода, а є вічні речі. В число останніх входить натуральний макіяж, доречний у будній день і на свята. Він підходить будь-кому і просто підкреслює природну красу, не створюючи візуального перевантаження. Проте потрібно підібрати правильні засоби для створення образу.

Що знадобиться для натурального макіяжу

Існує помилкова думка, що натуральний макіяж передбачає мінімальне використання косметичних засобів. Під натуральністю розуміють відсутність яскравих неприродних фарб та помітних аксесуарів на зразок блискіток чи накладних вій.

Для такого макіяжу треба відпрацювати всі етапи, щоб нанесення займало мінімальний час. Рекомендують такі дії:

  1. Підготовка. Шкіру необхідно очистити, тонізувати та зволожити. Потім варто почекати декілька хвилин для всмоктування. Нанести тональний крем, приховати недоліки, використовуючи коректор та консилер. Додати шар вуальної пудри.
  2. Рум’яна. Рекомендують підбирати сатинові у рожевих відтінках, які не потребують довгої розтушовки.
  3. Брови. Вони повинні пройти завчасну корекцію у майстра, щоб зараз було достатньо розчесати щіточкою, підкреслити форму олівцем та закріпити ефект за допомогою спеціальної туші.
  4. Очі. Необхідно нанести праймер та сатинові тіні у натуральній гаммі. Не варто підбирати контрастні кольори — у натуральному макіяжі грають лише на нюансах.
  5. Губи. Знадобиться нюдова помада або блиск у тій самій природній гаммі.

Але всі ці хитрощі не будуть мати значення без набору якісних пензлів. Варто підібрати продукцію одного з ведучих виробників, які пропонують косметику напівпрофесійної категорії. У список входять синтетичні для тональної основи та консилеру, натуральні для нанесення пудри, щіточки для брів та вій. Також знадобляться пензлики з натурального ворсу у формі факела для розтушовування тіней.

Поради для створення образу

Незважаючи на загальні правила, засоби для створення ідеального натурального макіяжу для кожної дівчини будуть власними. Потрібно підібрати косметику за особистим кольоротипом та контрастністю. Бажано скористатись для цього послугами професіоналів, які за допомогою спеціальних засобів допоможуть окреслити необхідні відтінки.

Без правильного тону шкіри інші хитрощі будуть неважливими. Тому потрібно підібрати легку основу, яка буде непомітною. Очищення допомагає базі краще закріпитися та розподілитись. На допоміжному етапі можна використати крем або зволожувальну сироватку.

Важливо не плутати консилер та праймер, оскільки перший замасковує недоліки, а другий лише підготовує шкіру до накладання інших засобів. Консилер використовують лише точечно, ретельно розтушовуючи межі. За надмірного використання він легко перекриває тональний крем.

Тіні також підбирають під колір очей, щоб підкреслити його та надати блиск. Щоб вони краще тримались, необхідно нанести на повіки базу.