Імплантація зубів – непростий процес. В залежності від ситуації стоматологу доводиться виправляти низку інших проблем. Тільки після цього можливе якісне встановлення імпланту, яке проводить київська клініка https://implantatsiya.kyiv.ua/, спеціалісти якої стверджують, що часто нарощування кістки в стоматології перед процедурою імплантації є обов’язковою частиною лікування. Тонка та слабка кісткова тканина зуба є одним з протипоказань для встановлення імплантів, тому необхідно позбавитися цієї проблеми, щоб розпочати лікування.

fHX62kUCDwd9-r1WbXPCS9RVWsYRmfu6v56zBx_BZ5fz0e44zkzns0cSbhpEM3YAYrkf9_vWt3erzE0zoabjtKyHWu7Y7rqGgN1L34dIWjhpXVW8sUu-sGzJFJqjYhRk1UnWsKl5PRh2KtS_sFSuig

Кісткова пластика в стоматології необхідна для того, щоб розширити та підготовити тканину під безпечне та правильне встановлення імпланту. Кожен штифт має свій час заживлення, а якщо кістка до цього не готова, то він може не просто довго фіксуватися, а й взагалі не прижитися. Особливо товщина кістки впливає на термін служби імпланту та навантаження вже безпосередньо на нього.

Переваги кісткової пластики

На практиці нарощування кістки в стоматології дає змогу пацієнтам з поганим станом щелепи, травмами та довготривалою відсутністю зубів розраховувати на безпечну імплантацію. Завдяки цій процедурі відкидається вікове обмеження, якого часто притримуються стоматологи. У літньому віці через постійні навантаження та відсутність декількох зубів кісткова тканина швидко зношується. Коли такий пацієнт бажає провести імплантацію, виконати максимально ефективно її неможливо. Саме тому використовується метод нарощення кістки, виправлення її товщини і форми, щоб замість незручних протезів клієнт міг обрати імпланти.

Основні переваги нарощування:

  • безпечність;
  • нетривала процедура, яка займає 1-2 години;
  • швидка реабілітація.

Як тільки ясна заживуть, лікар зможе готувати пацієнта до імплантації.

Методи та види кісткової пластики

У сучасній стоматології існує три основні види пластики кісткової тканини:

  • Аутотрансплантація – збільшення тканини виконується за рахунок біоматеріалів пацієнта. Зазвичай такого методу потребує нижня щелепа. На ній є зона з «додатковою» кістковою тканиною, з якої береться матеріал для операції.
  • Бар’єрні мембрани – використовується штучний матеріал і установка спеціальної мембрани.
  • Синус-ліфтинг – нарощування на верхній щелепі біля гайморових пазух. Для цього використовуються синтетичні матеріали, які ідеально підходять для майбутньої імплантації верхніх жувальних зубів.

Перед будь-якою з цих процедур стоматолог проводить обстеження ротової порожнини та лікування.

Підготовка та проведення процедури кісткової пластики

Нарощування кістки – це невелика операція, яка потребує обов’язкової підготовки. Перед нею лікар робить діагностику стану пацієнта та проводить КТ, завдяки чому можна чітко спланувати дії в ході операції. Далі стоматолог разом з пацієнтом обирає оптимальний для даного випадку метод нарощування та обговорюють сам процес.

Сама процедура проходить під місцевою анестезією. Час її проведення – не більше 2 годин, але у виключних випадках можливий загальний наркоз та більше часу на весь процес. Після успішної операції (не важливо, чи була задіяна штучна, чи власна біопродукція) пацієнт має до 2 тижнів, щоб пройти реабілітацію. До неї відноситься більш сувора гігієна роту, використання медичних препаратів та нагляд у спеціаліста.