Китайський виробник електроніки Xiaomi давно завоював популярність по всьому світу своїми смартфонами, що пропонують відмінне співвідношення ціни та можливостей. Весь 2023 рік компанія випускала смартфони, що представляють 13-е покоління, серед яких популярними стали 3 моделі: Xiaomi 13T, Xiaomi 13, Xiaomi 13 Lite. Розберімось, чим вони відрізняються і який гаджет краще.

Xiaomi 13T — сучасний і доступний

Почнемо з моделі 13T, яка стоїть осібно в цій лінійці. Її відрізняють процесор MediaTek — Dimensity 8200 Ultra і дуже місткий акумулятор на 5000 мАг. З точки зору дизайну, 13T має сучасний і стильний вигляд. Гладкі грані, мінімалістичний передній модуль камер. У руці телефон лежить упевнено внаслідок ретельно продуманої форми корпусу і розміщення елементів. Вага становить 193 грами при товщині 8,5 мм, що можна назвати вдалим балансом між розмірами та ергономікою. Основною перевагою смартфона можна назвати частоту оновлення дисплея — 144 Гц. З діагоналлю 6,67 дюйма і роздільною здатністю 1220 х 2712 пікселів картинка чітка, а пропорції екрана Xiaomi 13T вдало підходять для перегляду контенту.

Xiaomi 13 — флагман у всій красі

У своєму топовому гаджеті Xiaomi вкотре робить акцент на компактності та продуктивності. У цій моделі використовується чипсет Snapdragon 8 Gen 2, здатний вирішувати будь-які завдання. Смартфон отримав витончений корпус з металу і скла розміром 152,8 х 71,5 х 8 мм при вазі всього 185 грамів. Ергономіка на висоті: Xiaomi 13 відмінно лежить у руці та приємний тактильно. Злегка закруглені кути додають зручності під час використання. Попри діагональ 6,36 дюйма, завдяки тонким рамкам дисплей займає більшу частину лицьової панелі. Є підтримка HDR10+ і Dolby Vision, які роблять зображення ще більш живим. Частота оновлення 120 Гц забезпечує плавність анімації.

Xiaomi 13 Lite — бюджетне рішення

Завершує огляд найдоступніша модель у лінійці — Xiaomi 13 Lite. Цей смартфон призначений для менш вимогливих користувачів, але теж має свої сильні сторони. Корпус складається зі скла та пластику. Шляхом майстерної обробки матеріалів він має преміальний вигляд і відчувається комфортно в руці. Розміри 159,2 х 72,7 х 7,2 мм можна назвати оптимальними, а вага всього 171 грам не змушує руку втомлюватися. У Xiaomi 13 Lite встановлено модуль із трьох камер: основна 50 Мп, ультраширока 8 Мп і макрознімання 2 Мп. Для селфі призначена 32 Мп камера, здатна знімати відео 4К. Завдяки якісному налаштуванню софту та оптики виходить робити дуже гідні фотографії.

Вдалий рік для Xiaomi

Розглядаючи 13 покоління можна сказати, що у кожної моделі є своя родзинка. Xiaomi 13T вигідно виділяється продуктивністю і містким акумулятором. Xiaomi 13 — компактністю і найпотужнішим чипсетом. А Xiaomi 13 Lite пропонує дуже вигідний прайс за свою функціональність. Кому що ближче — вирішує користувач.