Після виходу кожного нового покоління Айфонів у власників морально застарілих гаджетів виникає питання: чи варто продавати наявний телефон та купувати новинку iPhone 15, який був презентований восени 2023 року. Щоб вам більше не докучала ця проблема, пропонуємо ознайомитись з п’ятьма причинами, чому варто перейти на 15-те покоління з 13-го.

Більш продуктивний процесор

15-те покоління вразило користувачів продуманою технічною частиною. У ньому встановлено процесор Apple A16 Bionic, який залишається одним з найбільш потужних у світі. Тому, якщо ви хочете хороший ігровий смартфон, то з Айфон 15 ніколи не виникне проблем. Для цих гаджетів зовсім не характерні зависання або гальмування. Всі додатки чудово працюють. Порівняно з 13-м поколінням, Айфон 15 – це великий крок вперед.

Нова незвичайна камера

Розробник також попрацював над оновленням камери. При цьому це не тільки додання фішок із софту — тут встановлено дійсно нове «залізо». У Айфон 15 є основна камера з високою роздільною здатністю у 48 Мп. Її особливість у тому, що вона робить знімки у 24 Мп з кращою деталізацією. Інші переваги:

  • чудова макрозйомка;
  • оптимальна передача кольорів;
  • висока якість зйомки навіть у нестійкому положенні за рахунок оптичної стабілізації.

У питанні камери новий смартфон також зробив значний крок вперед. Готові світлини можна не просто додати у соцмережі, але й роздрукувати у великому форматі. А придбати модель нового покоління легко в інтернет-магазині eStore.ua.

Витончений Dynamic Island

Головна візуальна особливість нового покоління Айфонів представлена на передній панелі. Тепер базові моделі від американського бренду оснащені Dynamic Island — більше ніякого масивного та нав’язливого «чубчику». Тепер можна насолоджуватись зовнішнім виглядом акуратного овалу, де розташовані основні елементи:

  • датчик Face ID;
  • фронтальна камера.

Також Айфон 13 оснащений більш вузьким «чубчиком» порівняно з іншими моделями. Проте новітня опція Dynamic Island — це більш сучасне рішення. Таким чином, новий девайс буде сприйматись дійсно по-іншому.

Комфортний порт USB-C

Якщо вже розглядати 15-те покоління, то неможливо обійти новий порт USB-C. Тепер пристрої не обмежені слотом Lightning, тому заряджати новий смартфон можна за допомогою будь-якого кабеля. Швидкість заряду залишається тією ж самою, але поява нового порту — це прекрасна новина, яка є цілком хорошою причиною, щоб змінити свій 13-й Айфон на останнє покоління та більше не перейматись про те, що можете забути дріт та не знайдете, як швидко підзарядитись.

Незвичайний дизайн з унікальною матовою поверхнею

iPhone 15 також може похизуватись новим елементом, котрий відрізняє його від інших поколінь. Цього разу виробник не став змінювати форму корпусу або розташування камер. Проте відбулись зміни у кольорах корпусу та текстурах. Тепер відтінки стали тьмянішими, а непрактична глянцева панель замінена на матову. Раніше представлене рішення використовувалось виключно у iPhone Pro, але з 2023 року тепер його можна побачити у базових версіях, що порадувало багатьох шанувальників бренду. Це був прекрасний хід американської компанії. Все ж таки глянцева задня панель збирає відбитки пальців від незначного дотику, а матова чудово виглядатиме навіть після тривалого користування.