Італійська першість вважається чи не найцікавішою з усіх топ-чемпіонатів з точки зору непередбачуваності. І хоча з лідером експерти визначилися (це міланський «Інтер»), все ж чемпіонат Італії (Серія А) дуже важко прогнозувати.

На відміну від інших топових клубів першості, «Інтер» напередодні сезону не вносив багато змін у свій стартовий склад чи тактику. Але разом з тим команда зміцнила як основу, так і лаву запасних. Старт сезону теж був вдалим: наприклад, в перших десяти турах міланці отримали вісім перемог.

Тепер про тих, хто, на думку аналітиків, складе конкуренцію «чорно-синім»:

  • «Мілан». Керівництво клубу затіяло зміну курсу: вони набрали новачків та зміцнили лаву запасних. Але, не дивлячись на безліч змін в плані складу та тактики, у «росо-нері» все виходить доволі непогано. Зараз команда має три або навіть чотири варіанти ведення гри, де Піолі може й давити суперника пресингом, й розривати через фланги, атакувати позиційно і водночас грати надійно.

  • «Наполі». Тактичний малюнок команди та її склад змінилися несуттєво, навіть попри те, що з клубу пішли деякі лідери. Так, в «Наполі» змінився наставник, але Руді Гарсіа не вносив в тактику гри якихось великих перестановок. Тож команда продовжує грати у своєму яскравому атакувальному стилі. Саме це допомогло «блакитним» здобути перемогу в минулому чемпіонаті Італії — Серії А. Ніщо не заважає клубу поборотися за титул й цьогоріч.

  • «Ювентус». Минулий сезон в Серії А був провальним для клубу, тож туринці обов’язково бажатимуть взяти реванш.

Непогані шанси експерти також дають «Аталанті». Щодо темної конячки, то аналітики вважають нею «Монцу».

Чиєю перемогою завершиться чемпіонат Франції

11 серпня 2023 року розпочався вже 86-й за рахунком розіграш Ліги 1. Минулий чемпіонат Франції цілком очікувано виграв «ПСЖ», який завоював свій 11-й титул в історії. Це дозволило парижанам вирватися в лідери за цим показником, випередивши 10-разового переможця ліги «Марсель».

Тут аналітики не чекають ніякої інтриги. Всі вважають, що переможцем знов стане паризька команда, а будь-який інший результат можна буде вважати величезною сенсацією. Перед початком сезону коефіцієнт на перемогу парижан складав скромні 1,22.

Навіть без Ліонеля Мессі, який вже переїхав до Маямі, «синьо-червоні» не повинні упустити чемпіонство, оскільки у них, як і раніше, залишається багато зоряних гравців. При цьому суперники «ПСЖ» у чемпіонаті Франції сильнішими не стають, а тому і реальної конкуренції не варто очікувати.

Автор ua-football: Олександр Риженко, Twitter – @Theryzhenko