Коли йдеться про щоденну турботу про шкіру та запобігання несподіваним висипанням, у вашому списку справ має бути комплексний догляд. Вибір правильних процедур і продуктів, а також послідовність їх застосування може бути визначальним.

Крок 1: очищення

Незалежно від того, чого потребує ваша шкіра, першим незаперечним кроком у розпорядку має бути очищення. Чому? На це є низка причин:

Вранці процедура необхідна для видалення будь-яких забруднень і відмерлих клітин шкіри, які з’являються під час сну, а підтримання чистоти пор має бути вашим пріоритетом номер один.

Що стосується нічного часу, то за допомогою очищувального засобу можна видалити макіяж і будь-які забруднення, що скупчилися на обличчі протягом дня. Якщо знехтувати цим кроком, пори можуть забитися, що призведе до розмноження бактерій та появи прищів. Демакіяж обличчя https://www.watsons.ua/uk/makiyazh/zasobi-dlya-demakiyazhu/demakiyazh-dlya-ochey/c/H3001 — відмінний початок для будь-якого типу шкіри. У каталозі представлені засоби різних форматів з унікальними формулами та інгредієнтами.

Крок 2: відлущування

Тепер, після видалення забруднень та залишків макіяжу, настав час відлущити шкіру. Цю процедуру слід виконувати один-два рази на тиждень, щоб пори залишалися справді чистими. Тут вам знадобиться продукт, що містить AHA та BHA:

  • AHA означає альфа-гідроксикислоту, і цей інгредієнт дуже добре руйнує зв’язки, які утримують разом відмерлі клітини шкіри.

  • BHA означає бета-гідроксикислоту і дійсно добре очищає пори та видаляє відкладення, які можуть перетворитися на чорні та білі крапки.

Обидва типи речовин класифікуються як хімічні ексфоліанти і дуже ефективно впливають на шкіру, зберігаючи її по-справжньому чистою.

Крок 3: тонізація

Тоніки призначені для того, щоб освіжити вашу шкіру, і готують її до поглинання будь-яких подальших зволожуючих продуктів. Вибирайте освіжаючий зволожуючий тонік, достатньо м’який, щоб його можна було використовувати протягом дня.

Крок 4: лікування

Враховуючи велику кількість різних типів шкіри і проблем, таких як вугрі, прищі та жирність, важливо використовувати продукти, які можуть конкретно допомогти у вирішенні цих питань та покращити загальний стан вашої шкіри.

Крок 5: зволоження

Тепер, коли ви виконали всю цю роботу, очистили, відлущили та обробили шкіру, залишився ще один крок – зволоження, і цей етап необхідний усім типам шкіри.

Протягом дня абсолютно необхідно відновити зволоження та захистити шкіру від шкідливого сонячного проміння, тому використовуйте сонцезахисний крем або спрей. Хоча промені UVA та UVB невидимі неозброєним оком, вони неймовірно підступні і можуть пошкодити вашу шкіру і навіть викликати її опік, тому так важливо не забувати щодня використовувати продукт із сонцезахисним фактором. А ввечері використовуйте щось поживне, наприклад заспокійливий зволожуючий лосьйон для чутливої шкіри або легкий гель для жирної.