Як правильно вибрати тапочки для дитини?

Ваш малюк зробив перші кроки – це так зворушливо і хвилююче. Він отримав свободу в пересуванні, а ви, як батьки, нові турботи – необхідно придбати дитині перші тапочки. Дитяча стопа ще не сформована, м’язи і зв’язки еластичні і схильні до розтягування. Тому важливо зафіксувати її зручним взуттям. Крім того, комфортні тапочки не дадуть ніжкам замерзнути і допоможуть їх правильному формуванню.

Вибрати якісні тапочки для свого малюка ви можете в інтернет-магазині Сatway на сайті https://www.catway.com.ua/sneakers/, який здивує вас своїм широким асортиментом та ліберальними цінами. А у нашій статті ми розповімо вам про те, як правильно їх вибрати.

Правильний розмір.

Радимо не економити і не купувати взуття на виріст. Тапочки більшого розміру будуть спадати, а це призведе до неправильного формування ніжки. Крім того, це небезпечно, оскільки в такому взутті дуже легко отримати травму. Рекомендований запас 1 см. Заміри можна зробити в домашніх умовах, або в магазині, де є спеціальний ступнемір.

Застібка – дуже важливий елемент.

Вона повинна надійно фіксувати щиколотку і бути зручною, адже малюкові при відвідуванні дитячого садка доведеться самому знімати і одягати тапочки. Тому, рекомендуємо звернути увагу на застібки-липучки. А ось металевих застібок і шнурків краще уникати – маленькій дитині не під силу впоратися з ними.

Підошва

Вона повинна бути гнучкою і міцною. Матеріал підошви може бути різним:

  • гума;
  • етилвінілацетат або “пінка”;
  • полівінілхлорид, просто ПВХ;
  • комбінація даних матеріалів.

Можна вибирати будь-який з них, але пам’ятайте, що підошва повинна бути рифленою і гнучкою. В іншому випадку малюк буде падати, а стопа розвиватися не правильно.

Каблук і носик

Багато мам вважають, що каблук це обов’язковий елемент. Але це не так. Він не грає важливої ролі в розвитку дитячої стопи.

Носик в тапочках повинен бути широким і не стискати пальці.

Задник – вкрай важлива деталь

Він повинен бути високим, повністю закривати щиколотку і надійно захищати гомілку, не дозволяючи нозі завалюватися. Взуття з відкритою п’ятою є допустимим тільки для короткочасного використання, наприклад, в басейні.

Устілки

Якщо в тапочках немає устілок, рекомендуємо придбати їх! При цьому зверніть увагу на матеріал, з якого вони будуть виготовлені. Перевагу варто віддавати шкіряним устілкам, в них ноги не так потіють.

Вибираючи дитині тапки для дитячого саду або для дому, керуйтеся наступними рекомендаціями:

  • Не купуйте без примірки. Переконайтеся, що тапочки відповідають розміру ноги малюка. Якщо замовляєте в інтернет-магазині, зробіть правильний замір стопи
  • Перед покупкою зігніть підошву. Вона повинна бути гнучкою і легкою.
  • Перевірте застібку. Якщо дитина може легко з нею впоратися – купуйте таку модель
  • Щільний, високий задник, який надійно фіксує щиколотку – оптимальний варіант.
  • Устілки з натуральної шкіри відмінно підійдуть маленьким ніжкам.

Сподіваємося ці поради будуть корисні при виборі дитячих тапочок.

Поділись


Новини партнерів