Погодьтеся, будь-якій жінці буде приємно, якщо про неї будуть говорити те, що вона хороша господиня. Доброю господинею може стати будь-яка жінка, незалежно від віку, досвіду, і навіть незалежно від того, де і з ким вона живе.

Сьогодні поговоримо про те, якою має бути хороша господиня, якими здібностями та вміннями вона повинна володіти, а також про те, як стати гарною господинею.

Почну трохи здалеку. А точніше з питань і відповідей на наступні питання.
У кожного з нас є оселя. Це може бути свій будинок. Або місце, куди ми повертаємося день у день після роботи, після навчання, або після тривалої відсутності. Хтось повертається додому із задоволенням, знаючи, що його чекають не тільки люблячі домочадці, а й тепло і затишок улюблених стін. Хтось повертається додому просто для того, щоб переночувати, а вранці якомога швидше втекти від цих холодних і незатишних стін…

Чому для одних навіть власна квартира здається холодною і дратівливою, не дивлячись на зовнішнє благополуччя і повний набір всіляких сучасних зручностей, від елітних меблів до системи «розумний дім». Для інших же улюбленим будинком може стати і старий барак, років двадцять тому призначений до розселення.

Яким ви уявляєте свій затишний будинок?! Я думаю, відповідь на це питання у нас у всіх буде приблизно однаковою. Затишний будинок це будинок, або квартира, або кімната в гуртожитку, або невелика хатина, розташована десь в тайзі. Але це такий ДІМ, в якому завжди панує любов і повага до близьких, в якому завжди чистота і порядок, а при вході в будинок завжди пахне чимось смачним. Це такий будинок, куди хочеться повертатися кожен день, і перебувати в ньому якомога довше. Це такий будинок, стіни якого допоможуть витримати будь-які негаразди, від проблем на роботі до глобальної фінансової кризи.

Від чого залежить затишок в домі?! Правильно, від господині, яка і створює цей затишок, а допоможе їй в цьому інформаційний ресурс
https://www.alizy.club/, на якому кожна жінка знайде для себе безліч перевірених рецептів та корисну інформацію по приготуванню різних страв.

А якою має бути хороша господиня?

І на це питання, я думаю, у нас будуть однакові відповіді. Хороша господиня – це, перш за все, життєрадісна, відкрита жінка, яка любить своїх домочадців, і вміє створювати затишок в домі! Жінка, яка вміє не тільки натирати підлоги і готувати, прати, прасувати і виховувати дітей, але і вміє правильно і економно розподіляти сімейний бюджет, а найголовніше, вміє так розподіляти свій час, що б його вистачало на себе – кохану. Погодьтеся, втомлена, «загнана» жінка, яка погано або болісно виглядає, навряд чи буде гарною господинею. Вона буде быльш схожа на зношеного робота, основне завдання якого тільки: мити – прати – гладити.

Так що ж потрібно, що б стати хорошою господинею?

Загалом, для того, щоб стати доброю господинею потрібно не так вже й багато.

1. Підтримувати будинок у чистоті

Погодьтеся, основа затишку в домі – це ідеальний, ну, або майже ідеальний порядок. Повертатися в житло, в якому на кухні постійно не вимитий посуд, в кімнатах панує бардак, в якому неможливо знайти потрібну річ, купи вигладженої, або навіть брудної білизни валяються по всій квартирі, а в туалет просто страшно заходити, не захочеться нікому.

Тому, головне правило хорошої господині – це чистота в будинку!

Найлегше підтримувати чистоту в будинку, займаючись прибиранням кожен день і потроху, ніж раз на місяць влаштовувати генеральне прибирання, вбиваючи на це все вихідні.

2. Вміти добре, швидко і смачно готувати

Не знаю як у вас, але мої домочадці, підходячи до квартири, завжди принюхуються: що ж мама сьогодні смачненького приготувала. Увійшовши в квартиру, заявляють, що їх ніс сам привів додому «на запах»!

Не дарма ж кажуть, що шлях до серця чоловіка лежить через шлунок. Хочете, що б ваш коханий чоловік прагнув додому «щодуху»? Тоді навчіться готувати. Благо, книг і сайтів по кулінарії – безліч.

Так, а запах свіжої випічки, будь то булочки з корицею, або сирне печиво, буде приємним доповненням для домочадців. Ну, наприклад, вранці у вихідні, коли можна довше поспати, на запах щойно посмажених млинців або оладок, вся моя сім’я встає дружно і без будильників!

І вже будьте впевнені, ви точно станете хорошою господинею, як тільки навчитеся смачно, і головне швидко, готувати!

3. Вміти правильно доглядати за речами

Зіпсовані від неправильного догляду, наприклад, від неправильного прання або прасування, речі явно не порадують членів сім’ї. Та й навряд чи доброю господинею можна назвати жінку, чоловік або діти якої ходять в пом’ятому, чи не попрасованому одязі.

4. Вміти управляти сімейним бюджетом

Уроки фінансової грамотності. Навіщо це потрібно? Поясню. На господарські потреби, кожна сім’я виділяє певну кількість грошових коштів. І для того, що б до кінця місяця родина «не поклала зуби на полицю», не знаючи, на що купити хліба і літр молока, потрібно обов’язково навчитися управляти сімейним бюджетом. І не просто управляти, а знаходити способи економії коштів, і розподіляти грошові кошти рівномірно, так, щоб їх вистачало до наступної заробітної плати.

5. Вміти виділяти час на себе кохану

Ми вже говорили про те, що хороша господиня – це, перш за все відкрита і життєрадісна жінка, яка доглядає за собою і чудово виглядає.

Легкий макіяж, навіть, якщо ви домогосподарка або сидите вдома з дитиною – обов’язкові. І назавжди забудьте про звичку носити вдома, перед чоловіком і дітьми засмальцьований халат або брудний і пом’ятий спортивний костюм.

Ну, що, підведемо підсумки? Як стати доброю господинею?

Легко! Достатньо навчитися тримати будинок в чистоті, навчитися готувати, навчитися чистити і прати речі, навчитися практично і економно управляти сімейним бюджетом.

А вміючи економити, можна на зекономлені гроші купити собі парочку хороших і дорогих засобів для догляду за шкірою і волоссям, або нову кофтинку. І завжди відмінно виглядати!