Який айфон краще купити сьогодні? Раніше було просто: був новий айфон, був старий айфон, модельний ряд був невеликим і зрозумілим. Згодом телефонів стало більше: є зовсім нові айфони, є торішні, а заодно і дуже давні апарати зустрічаються в продажу. Купити айфон можна тут, а у цій статті ми розповімо, як не заплутатися у всьому цьому різноманітті.

iPhone SE

Телефон вже давно знятий з виробництва, залишки майже повністю розпродані, проте при бажанні можна знайти в продажу нові iPhone SE. Але купувати його немає сенсу. Так, він компактний і зручний, але його зірковий час безнадійно пройшов. Хіба що використовувати смартфон в парі з iPad або в якості другого телефону, ностальгуючи за старими добрими часами.

iPhone 6s і iPhone 6s Plus

Смартфони зразка 2015 року все ще продаються, телефонам стукнуло по чотири роки, а вони все ще стоять на вітринах салонів зв’язку. Особливого сенсу в такій покупці немає, телефони застаріли по всіх фронтах – хоча недавно вийшла iOS 13 і можна отримати нові відчуття від старого смартфону. Але одна справа, користуватися давно купленим iPhone 6s, а інша – спеціально купувати його в кінці 2019 року. Той випадок, коли краще відмовитися від подібної думки і відкладати гроші на новішу модель. Різниця між ним і iPhone 7 невелика, а задоволення від використання останнього набагато більше.

iPhone 7 і iPhone 7 Plus

Телефони старі, і радити їх купувати можна лише в тому випадку, коли бюджет мінімальний, але неодмінно хочеться мати iPhone. Краще додати трохи грошей і подивитися хоча б в сторону iPhone 8: він працює швидше і прослужить довше. Але якщо такої можливості немає, то iPhone 7 запропонує вологозахищений корпус, процесор Apple A10 Fusion, як в сучасному iPad сьомого покоління, і доволі стерпну камеру.

iPhone 8 і iPhone 8 Plus

По суті, це та ж «сімка», але грунтовно допрацьована: процесор A11 Bionic свіжіший, трохи краща камера, підтримка швидкої і бездротової зарядки, а також скляний корпус замість металевого. Останній iPhone з кнопкою Home, представлений в інтернет-магазині Apple.

iPhone XR

iPhone XR – приклад найбільш вдалої моделі Apple по співвідношенню ціни і якості. Телефон подешевшав, але не став гіршим: яскраві кольори, гарна камера, відмінна автономність, великий екран і бадьорий відгук. Не дарма iPhone XR став найпопулярнішим смартфоном компанії в цьому році.

iPhone X

Законодавець моди на «моноброву» прожив яскраве, але коротке життя: в минулому році iPhone X зник з інтернет-магазину Apple, поступившись місцем iPhone XR і iPhone XS. При цьому він все ще продається і його можна знайти в інших місцях. Варто купувати? Тільки якщо вас вабить дизайн і не влаштовує цікавіший за частиною характеристик iPhone XR.

iPhone 11

Продовження iPhone XR тепер називається iPhone 11 і відрізняється поліпшеною начинкою: вища продуктивність, трохи більший час роботи, подвійна камера, нові кольори і невеликі приємні зміни. Хороший телефон для тих, хто дуже любить фотографувати, а якщо ви не особливо захоплюєтеся зйомками, то вас порадує iPhone XR.

iPhone XS і iPhone XS Max

Торішні флагмани зникли з інтернет-магазину Apple після осінньої презентації новинок, але в продажу все ще є безліч версій з різним об’ємом пам’яті, різних кольорів. На тлі iPhone 11 і iPhone 11 Pro вони не такі наворочені, але тим не менше будуть ще актуальними два-три роки. Все-таки Apple довго підтримує свої телефони, тому купувати можна сміливо, особливо якщо ви не ганяєтеся за максимально навороченими новинками.

iPhone 11 Pro і iPhone 11 Pro Max

Хочете максимальних відчуттів від нового айфона? Значить, купуємо iPhone 11 Pro Max, а якщо лякають його розміри і хочеться більш-менш «кишеньковий» формат, тоді дивіться в сторону не такого громіздкого iPhone 11 Pro. Дорого, але тут все краще: потрійна камера, красивий матовий корпус зі скла і новий темно-зелений колір.

То який же айфон краще вибрати? Все залежить від бюджету. В якості моделі початкового рівня дивіться на iPhone 8 або iPhone XR – тут вже скільки вільних грошей є у вас в наявності.

Чи варто доплачувати за iPhone 11, якщо розривається між ним і XR? Безсумнівно, так, якщо плануєте багато і часто фотографувати при поганому освітленні або в приміщенні.

Фанати всього нового, без сумніву, куплять або навіть вже купили iPhone 11 Pro і iPhone 11 Pro Max – по частині камер вони цікавіші аніж торішні флагмани.

Всім вдалих покупок і приємних моментів з коханим айфоном в руках.