Багато жінок думають, що всі фени однакові і немає різниці, яким користуватися. Сушить волосся – і добре. Насправді фен може вирішувати кілька завдань одночасно – забезпечувати не тільки стайлінг, а й професійний догляд!

Придбрати ідеальний фен для свого волосся ви можете за посиланням https://allo.ua/ru/feny/. А завдяки нашим порадам ви зможете вибрати ідеальний інструмент, який допоможе легко і, головне, без шкоди для волосся кожного дня створювати ідеальні зачіски!

Як вибрати фен

Щоб правильно вибрати фен і отримати від його використання максимальний ефект в домашніх умовах, потрібно для початку розібратися в технічній стороні питання. Які ж критерії варто оцінювати при покупці?

Тип фена

Серед усього різноманіття фенів можна виділити три основні типи:

  • Професійні фени для волосся створені в першу чергу для використання в салонах краси. Вони дуже потужні, досить масивні (за рахунок більш міцних металевих деталей) і, що вкрай важливо, надійні – витримують багатогодинні навантаження.
    Часто такі фени забезпечені великою кількістю швидкостей, температурних режимів і насадок.
  • Побутові фени розраховані для домашнього використання. Важать вони небагато, досить тихі в роботі, але не можуть похвалитися великою кількістю «прокачаних» функцій.
  • Компактний фен завдяки складаний ручці і невеликому розміру – відмінний дорожній варіант. Його завжди можна взяти з собою у відпустку, поїздку за місто або в фітнес-клуб.

Потужність

Основна характеристика фенів – потужність. Одні моделі споживають від 200 Вт, інші – всі 2000 Вт. Це впливає на можливості фену при роботі з волоссям різної довжини і густоти.

Від потужності залежить і кількість температурних режимів, і максимальна швидкість потоку повітря. Чому це важливо? Нагрівання псує волосся, а потужний фен висушить його швидше і, відповідно, травмує набагато менше.

Найпотужніші фени – професійні, але вони необхідні в салонах. Для домашнього використання підійдуть гаджети потужністю 1300-1500 Вт.

Температурний режим

Наявність декількох температурних режимів дозволяє привести волосся в порядок не тільки швидко, але і безпечно.

Вибір певної температури залежить від стану волосся, його довжини і густоти. Наприклад, для слабкого і пошкодженого волосся в першу чергу необхідний дбайливий догляд, а значить, сушити його слід більш прохолодним повітрям.

Кількість швидкостей

Регулятор швидкості повітряного потоку – вкрай зручна річ. Чим більше швидкостей у вашого фена, тим простіше враховувати індивідуальні особливості волосся при сушінні.

Сучасні функції фенів

Технологічний прогрес прийшов і в б’юті-індустрію, яка пропонує багато корисних і цікавих девайсів для того, щоб зробити волосся красивим. Сучасні фени висушують волосся за п’ять хвилин, менше його псують і не дають електризуватися.

Щоб вибрати хороший фен, стилісти рекомендують уважніше вивчити останні моделі і їх додаткові функції. Завдяки ним ваше волосся буде кожного дня виглядати так, ніби ви щойно вийшли з салону краси.

Розповімо про ці функції докладніше.

Іонізація

Популярна зараз «фішка» – іонізатор. Він не дозволяє волоссю електризуватися і завдяки такому ефекту антистатика зберігає волосся блискучим і здоровим.

Повітряний фільтр, що знімається

Важлива функція для практичних жінок! З таким фільтром простіше витрушувати з фена пил, який потрапив в нього, а це значно продовжує термін служби.

Датчик контролю вологості

Принцип його роботи досить простий. Датчик стежить за рівнем зволоженості волосся і автоматично знижує потужність потоку повітря, якщо воно починає пересихати.

Інфрачервона лампа

Фен з інфрачервоною лампою сушить волосся при низькій температурі і в два рази швидше, тому воно менше травмується.

Обдув холодним повітрям

Волосся біля корінців можна сушити гарячим повітрям, а решту – холодним, щоб не пошкоджувати його ще більше.

Сенсорне увімкнення

Сенсорна система сама регулює роботу фена в залежності від того, опускається він (пристрій автоматично відключається) або піднімається (включається). І жодних кнопок!

Озонова лампа

Доведено, що сушіння повітрям, яке насичене озоном, має потужний лікувальний ефект. Під його впливом прискорюється утворення захисного шару волосків, продовжується термін збереження кольору фарбованого волосся і навіть зменшується лупа.

Огляд найнеобхідніших насадок для укладання

Першокласний результат укладання знаходиться в прямій залежності від насадки фена, яку ви використовуєте. Вам потрібно вибрати бажаний ефект, поставити потрібну насадку і вперед – до зачіски вашої мрії!

Отже, давайте розбиратися, що є що.

Вузький концентратор

Ця насадка входить в комплект практично всіх фенів. Розмір стандартного концентратора 50-74 мм в довжину і 60-90 мм в ширину. За рахунок своєї форми він дозволяє контролювати потік повітря саме на тих пасмах, які потребують сушіння.

Концентратор допомагає створювати найрізноманітніші зачіски: гладкі вирівняні локони, завивку довгого або укладку короткого волосся.

Дифузор

Універсальна річ, за допомогою якої можна додати об’єму будь-якому волоссю, сформувати локони на кучерявому, або ж домогтися ефекту недбалості і не тільки.

Через невеликі отвори в насадці повітря розподіляється рівномірно, дозволяючи дбайливо просушити волосся біля самих коренів.

Брашінг

Являє собою круглу щітку з пластмасовими зубчиками або натуральними ворсинками. На довгому волоссі перукарі з її допомогою формують «голлівудську хвилю», на короткому – створюють об’єм біля коренів.

Гребінець

Насадка-гребінець краще справляється з волоссям довжиною нижче плечей. Завдяки їй можна згладити пухнасте і скуйовджене волосся, локони стають прямими, рівно спадають і виблискують на світлі.