Зустрічаємо новинку Xiaomi Mi A3, і він отримає NFC

«Чистий» Андроїд вважається найкращою «начинкою» для смартфона. Користувач отримує ОС таку, як її придумали в Google без сторонніх вмішувань. У 2017 році Сяомі спробували вирішити дилему, надавши на ринок Mi A1, де стоїть Андроїд One. Там немає оболонки MIUI, і покупці взяли новинку на ура. У 2018 році світ побачив Mi серій A2 і A2 Lite. І ось в 2019 всі чекають новинку Mi A3.

Чекаємо смартфон з NFC

Після випуску на ринок гаджетів другого покоління з Android One, які продаються тільки за межами Китаю, вони працюють на оригінальній операційній системі. Модель Mi A3 в 2019 отримає особливості, які все-таки варто чекати. Інсайдери при вивченні MIUI 10 для Mi 8 знайшли докази того, що свіженький смартфон буде повністю на системі Андроїд. Спільнота форуму XDA Developers натрапила в документації на згадку про девайс з маркуванням orchid_sprout. А тепер час дати роз’яснення для «чайників».

Всі гаджети з ОС від Google мають сортування за показником sprout (паросток). Попередні Mi серій A1-А2, A2 Lite були відповідно tissot, jasmine і daisy, а в кінці незмінний обмежувач sprout. І новинка теж отримала таку особливість, і називається orchid sprout. І велика частка ймовірності, що це Mi A3. Дізнатися більше про повну «начинку» поки важко, але вже зрозуміло, що там вбудований чіп NFC, який люб’язно надала компанія NXP.

Інсайдери на цьому не зупиняються. У мережі з’явилася інформація, що передбачувана комплектація A3 отримає SoC Snapdragon 675, потужну автономність від батареї 4000 мА · год + камера 20, 16 і 5Мп. І поки чекаєте новинку, знайте, що всі попередні моделі серйозно просіли в ціні. Один з таких Mi A2 Lite. Це теж чистий Андроїд, ще й бюджетник. В результаті він з моменту запуску продажу завоював багато фанатів.

Сьогодні модель стала хорошою альтернативою конкурентам і за якістю, і за ціною. І якщо раніше прайс в Україні був завищений на цю модель, що завжди буває, то тепер замість 6 тис. грн. користувачі можуть витратити трохи більше 4 тис. гривень. І бути задоволеними. Головне, беріть міжнародну версію, а не китайський варіант з прошивкою. За такою ціною є варіанти в чорній, золотий і синій палітрі. І до них відмінно підійде чохол від WebAks.

Важливим плюсом Mi A2 Lite від Сяомі вважається ОС від Google без ненависної плюшки MIUI. Для споживача це означає швидке оновлення системи до найсвіжіших версій. Але модуля NFC ви там не знайдете, та й порт йде microUSB. Але … ціна!

Поділись


Новини партнерів