Медики розповіли, як відновити печінку після зловживання алкоголем

Певний раціон харчування і відмова від шкідливих звичок можуть допомогти відновити печінку після зловживання алкоголем, розповіли медики.

Якщо пошкодження печінки не є катастрофічними, її клітини зберігають притаманну їм від природи здатність до регенерації. Тому люди, які зловживали алкоголем, але кинули, можуть розраховувати на відновлення «чистого» органу. Медики розповіли, як допомогти собі на цьому шляху, про що інформує видання Happy News.

В першу чергу фахівці рекомендують дотримуватися щадного режиму харчування – на їхню думку, краще виключити з меню жирні і смажені страви, звести до мінімуму споживання цукру, борошняних виробів, солі. Насиченість раціону цими інгредієнтами посилює проблеми з печінкою, попереджають медики.

«У щоденному меню повинні бути присутніми овочеві супи, дієтичне м’ясо птиці, не кислі овочі або фрукти», – поділилися порадою експерти.

Крім того, відновити печінку після зловживання алкоголем допомагають належна фізична активність, заняття спортом. Величезним плюсом для її оздоровлення стає відмова від куріння, додали лікарі.

Поділись


Новини партнерів