Алергія на туш для вій: чому виникає, як розпізнати і що робити

Неякісні компоненти або непереносимість здатні викликати алергічну реакцію на косметику, включаючи туш для вій. Цим косметичним засобом користуються 60% жінок щодня, а інші – зрідка підфарбовують волоски. Але регулярне використання туші здатне викликати алергію, навіть якщо раніше її не спостерігалося.

У нашому матеріалі разом з косметологом-дерматовенерологом Григорієм Гольдіним розбираємо, чому утворюється алергія на туш для вій, як її розпізнати і що з цим робити.

Причини алергії на туш

туш

Туш не тримається на віях як залізобетонна. Частинки косметичного засобу здатні потрапляти на слизову оболонку і шкіру навколо очей, звідси неприємні симптоми. Зазвичай до причин алергічної реакції відносять:

Індивідуальну непереносимість компонентів кошти;
Недоброякісна косметика від сумнівного виробника (дешева сировина, небезпечні токсини для очей, ароматизатори);
Минулий термін придатності;
Поєднання основи під тіні і туші здатне викликати алергію;
Неправильне зберігання;
Невідповідність віку до застосування туші (не можна давати її маленьким дівчаткам);
Чужа туш для вій.

туш

Найбільш часто алергію викликають водостійкі туші. У їх складі є агресивні хімічні речовини, які провокують неприємні симптоми.

Симптоми алергії на туш для вій

Симптоматика нагадує прояви ГРВІ та дерматитів на обличчі. Можливі наступні ознаки:

Сверблячка, лущення, висипання на століттях, шкірі навколо очей;
Почервоніння кон’юнктиви, очного яблука;
Слезотерченіе, гнійні виділення з очей;
Боязнь світла;
Набряк століття;
Біль при моргання.

туш

Як зрозуміти, що алергію викликає саме туш? Вже друге використання косметики призведе до появи симптомів, що означає – алерген потрапив на шкіру або в очі. Примітно, що з обидва ока можуть виявитися потерпілими. Несвоєчасне лікування призведе до погіршення стану, здоров’я очей.

Лікування алергії на туш

Систематичний прийом ліків дозволить поліпшити стан. При попаданні алергенів на слизову необхідно промити їх водою. Обов’язково слід припинити користуватися тушшю до усунення всіх симптомів і закінчення лікування.

туш

Свербіння і набряклість на очах дозволить усунути антигістамінний препарат – Супрастин, Зодак, Цетрин, тавегіл. Для зняття роздратування з шкіри можливо скористатися такими засобами як Адвантан, Целестодерм, для слизових – краплями Лекроін, аллергодил. З перших застосувань даних препаратів повинні почати йти симптоми.

Для профілактики і запобігання алергії на туш в майбутньому рекомендуємо припинити користуватися вже купленим засобом. Тільки після закінчення слід почати підбирати туш більш ретельно.

Поділись


Новини партнерів