Кращі натуральні добавки для гіпертоніків, що знижують тиск

При гіпертонії здоровий спосіб життя забезпечує найкращий захист від високого кров’яного тиску. При цьому є певні добавки, які допомагають його контролювати, пише Жіночий Світ.

Експерти назвали три необхідних натуральних засоби в загальному дієтичному підході – французький екстракт морської кори, калій і харчове волокно. Всі вони допомагають знижувати артеріальний тиск, тому гіпертонікам по можливості їх слід включити в свій раціон.

Французький екстракт морської кори

Пікногенол – це інша назва французького екстракту морської кори. Він покращує кровообіг і впливає на кров’яний тиск завдяки антиоксидантам (флаваноїдам), що містяться в екстракті дерева.

З’єднання захищають від серцево-судинних захворювань і ускладнень у вигляді підвищення артеріального тиску. Вони взаємодіють з молекулами, відомими як вільні радикали, що викликають пошкодження кровоносних судин і порушення припливу крові до серця.

Учасники невеликого дослідження, які вживають 125 мг пікногенолу щодня протягом 12 тижнів, відзначили значне зниження показників артеріального тиску.

Калій

Калій регулює тиск, протидіючи солі, яка підвищує його, і вимиває її з організму. Він входить до складу шпинату, помідорів та інших продуктів, однак відповідно до огляду досліджень, добавки з калієм допомагають знизити систолічний та діастолічний артеріальний тиск набагато ефективніше.

Особливо важливим є зниження систолічного рівня, оскільки він є фактором ризику інсульту або серцевого нападу.

Харчові волокна

Харчова клітковина, як клас рослинних вуглеводів, знаходиться в цільнозернових злаках і фруктах, особливо ягодах. Вживання в їжу продуктів, багатих на клітковину, знижує рівень холестерину і тиск.

Разом з тим, є дані, що добре в цій терапії використовувати харчові добавки волокон. Навіть 12 грамів клітковини в день уже незабаром може показати антигіпертензивний ефект.

Джерело

Поділись


Новини партнерів