Скандал із плагіатом хіта ”Плакала”: продюсер гурту Казка різко відповів хейтерам

Продюсер українського гурту KAZKA Юрій Нікітін різко висловився з приводу звинувачень колективу у плагіаті треку-рекордсмена “Плакала”.

Нікітін підтвердив, що факту плагіату композиції немає, оскільки для її створення був використаний семпл зі звукового банку “The Arabian Trap Man”, доступ до якого є у всіх продюсерів світу. Також він зазначив, що останнім часом на KAZKA, зокрема на солістку Сашу Заріцьку, ринула хвиля жорсткого цькування. Про це продюсер написав на своїй сторінці в Instagram.

Так, раніше у ЗМІ з’явилася інформація, що музика з хіта “Плакала” має схожість із треком українського виконавця YOYA “Reborn”. Пісня була представлена слухачам близько трьох років тому (обидві композиції ви можете прослухати в кінці матеріалу).

“Ось уже декілька місяців нам доводиться мати справу зі спланованою атакою, організованою проти гурту KAZKA: Дюссельдорф, історії з блогерами, замовні дизлайки, сотні ботів у коментарях, навіть квітка у кліпі стала приводом для цькування. Дійшла черга і до пісні “Плакала”! Очікувано! Розчарую, у пісні використаний семпл зі звукового банку “The Arabian Trap Man”, доступ до якого є в усіх продюсерів світу. І це не є сенсацією!” — зазначив Юрій.

Також він наголосив, що не дозволить знущатися з представників колективу, особливо з вокалістки Заріцької, на яку останнім часом посипалися погрози і принизливі висловлювання з боку хейтерів.

“Тепер про головне. Це все було б неважливо, якби не одне але. Щодня Саша — під ударом і в соцмережах, і в реальному житті — від принизливих жартів до погроз на її адресу. Я не дозволю ображати талановиту, вразливу, щиру Сашу нікому. Ні заздрісникам, ні конкурентам, ні журналістам, ні організаторам цієї кампанії з чорного піару”, — підсумував продюсер.

Зазначимо, гурт KAZKA є одним з основних претендентів на пісенний конкурс Євробачення-2019 від України. За право представляти країну на престижному змаганні колектив побореться у другому півфіналі Національного відбору на Євробачення, який відбудеться в суботу, 16 лютого. За підсумками першого півфіналу у фінальний етап Нацвідбору вже пройшла трійка виконавців: MARUV, Brunettes Shoot Blondes і YUKO.

Як писав раніше OBOZREVATEL, популярні YouTube-блогери розлютилися на український гурт KAZKA. За їхніми словами, лейбл, до якого належить колектив, блокує відео з критикою на адресу музикантів.

Джерело

Поділись


Новини партнерів