Для багатьох людей присутність в будинку фортепіано – це предмет розкошів, але в більшості випадків можна знайти доволі бюджетні варіанти. Як перевезти піаніно та не пошкодити інструмент, на що звернути увагу та як відрізнити не професійного перевізника пише Жіночий Світ з досвіду перевізника Gruz-Ok.

Перш за все, потрібно визначити з якого місця потрібно перевезти піаніно, та куди. Тобто потрібно зрозуміти, власний інструмент чи придбаний. Якщо перевезення власного музичного інструменту, матиме більше часу на підготовку, в іншому випадку все відбуватиме в процесі перевезення.

По друге, процес підготування, як його виконати, так і відбудеться вся процедура. Готовити потрібно саме піаніно, та точки завантаження та розвантаження. Почнемо з адрес. Загальні вимоги до двох адрес – вільний шлях по якому буде переміщення. Потрібно звільнити дорогу, по якій будуть прямувати вантажники, від мотлоху (з міжповерхових майданчиків прибрати меблі та рештки будівельних конструкцій) якщо спуск буде сходами, а не вантажним ліфтом. В коридорах розчистити прохід для вільного проходу. Проміряти розміри дверних отворів квартири та коридорів по яким відбуватиметься переміщення, під час перевезення піаніно не повинно виникнути ніяких несподіванок. Якщо обумовили спуск та підйом вантажним ліфтом, переконайтесь, що вони справні та будуть працювати на час перевезення. По кожній окремій адресі: на точці звідки будете транспортувати вільний простір довкола піаніно, для зручного пакування; на адресі розвантаження вільне місце для встановлення.

Підготовка до перевезення піаніно – це правильно та якісно його запакувати. Перед пакуванням переконайтеся, що всередині немає сторонніх предметів (ємкості з водою, схованих речей чи коштовностей) їх потрібно вилучити. Також перевірте, чи справні фіксатори кришок фасаду, щоб деталі не випали в процесі перевезення піаніно. Пакувати потрібно наступним чином:

  • Два шари стретч-плівки.
  • Потім картон, особлива увага фасаду та кутам (вони більше підлягають ризику)
  • Верхні два шари стретч-плівки

Особливо вразливі місця це кути клавіатури та фасад. Кути які знаходяться ззовні вразливі під час повороту. Фасад при проході дверних отворів. В деяких випадках можна зняти елементи фасаду (кришка над клавіатурою, та кришка що закриває саму клавіатуру, і кришка під клавіатурою. Зняті кришки зменшують загальну вагу. Якщо знімати механіку, її потрібно обережно переносити та ставити – це краще доручити професіоналам які знають що роблять.

По третє сам процес перевезення піаніно. В більшості перевізників є спеціальні засоби (такелажні ремені, тачанка). Переміщення по рівній поверхні підлоги може відбуватися за допомогою тачки, по сходах с застосуванням ременів. Особлива увага до інструменту під час руху:

  • Піаніно розташовано тильною стороною до боку повороту.
  • Спускаючись сходами до перил інструмент повертають тильним боком.
  • Завантажують з застосуванням всіх засобів в залежності від типу авто.
  • Під час транспортування в вантажному відсіку піаніно обов’язково фіксують.

Як відрізнити професійного перевізника

Під час замовлення перевезення піаніно професійний перевізник задає наступні питання:

  • Тип музичного інструменту (марка, колір) – це дозволить визначитися з вагою
  • Адреса завантаження та розвантаженні (прорахування відстані)
  • Поверхи та наявність вантажного ліфта
  • Можливі складнощі (складний вихід, вузький коридор, вузькі сходи)

Саме ця інформація впливає на ціноутворення. Якщо перевізник не уточнив зазначену інформацію і озвучив ціну, існує вірогідність, що ви натрапили на неякісного або не чесного перевізника. Можлива зміна суми під час перевезення піаніно. Якщо компанія впевнено зазначає «ми грузим та возим все» але не має прикладів робіт, можливе пошкодження піаніно під час перевезення.

Фото надав перевізник Gruz-Ok