Заняття гандболом допомагають підтримувати хорошу фізичну форму, тому цей вид спорту досить популярний серед хлопців. Правильне екіпірування для спортсмена –  більше, ніж просто необхідність – це запорука перемоги.

Гандбол – гра, в якій просто фізично не можна собі дозволити використовувати звичайний інвентар, потрібен спеціально створений для цього виду спорту гандбольний м’яч, детальніше про цей снаряд можна прочитати у матеріалі Ligasporta. Тільки він може не вислизати з рук гравців. Саме ця якість і відрізняє його від інших спортивних м’ячів.

Особливості та різновиди м’ячів для гандболу

Людині, далекій від спорту, може здатися, що гандбольні м’ячі нічим не відрізняються від футбольних. Але різниця очевидна: м’яч для гандболу значно менший за розміром аніж футбольний. Його конструкція дозволяє зручно утримувати м’яч в руці, він досить м’який, і матова поверхня дозволяє не вислизати з долоні.

Перед тим, як купити гандбольний м’яч, слід розібратися в його різновидах. За міжнародними спортивними стандартами ці м’ячі розрізняються залежно від статі і віку гравців:

  • варіант №1. Використовується юніорами до 14 років. Має розміри 50 – 51 см і вагу 270-280 гр;
  • варіант №2. Ним користуються хлопчики-підлітки до 16 років і жіночі команди. Його об’єм складає 54-55 см і вага – 330-350 гр;
  • варіант №3 призначений для команд, що складаються з дорослих чоловіків. Окружність такого виробу 58-59 см і вага – 425-475 гр.

Для виробництва якісних гандбольних м’ячів використовують натуральну або синтетичну полімерну шкіру. Під покришкою виробу знаходиться товстий шар спіненого матеріалу, що дозволяє зручно і міцно захоплювати м’яч рукою.

Купити гандбольний м’яч

Гандбольний м’яч. Гандбол – це командна гра, мета якої – закинути якомога більше м’ячів у ворота суперника. Щоб змагання проходили в комфортній обстановці, а команди вдало продемонстрували свою підготовку і рівень, слід правильно вибрати гандбольний м’яч. Гра може відбуватися в залі, на відкритому спортивному майданчику або на пляжі. Для гандболу дуже важливі такі якості спортивного снаряду, як міцність і зносостійкість.

Гандбольний м’яч включає покришку, виконану з поліуретану або натуральної шкіри. Сучасні синтетичні матеріали істотно відрізняються від застарілих замінників шкіри і дерматину. Вони нічим не поступаються за своїми якостями натуральним матеріалам, а в деяких випадках і перевершують їх по еластичності і довговічності. Спортивний снаряд з поліуретану залишається досить м’яким навіть в умовах низьких температур.

Перед тим як купити гандбольний м’яч, варто ознайомитися з деякими його особливостями. Він складається з трьох частин. це:

  • панелі;
  • підкладка;
  • камера.

Тридцять дві панелі з’єднані швами. У якісних виробах вони виконані ручною зшивкою з надійних ниток. За зовнішнім виглядом швів визначають, наскільки високий клас має спортивний снаряд. Вони повинні бути рівними і акуратними. У м’ячів від відомих виробників панелі не ковзають і не блищать, а сам снаряд має правильну сферичну форму.

Підкладкових шарів може бути від двох до чотирьох. Вони дозволяють добре тримати форму, надаючи м’ячу стійку траєкторію. Купити гандбольний м’яч можна з бутиловою або латексною камерою. Бутиловий варіант забезпечить рівномірність тиску, а камера з латексу має властивість швидко здуватися.

Снаряди поділяються за розмірами, від 0-го до 3-го. 0-ой розмір призначений для гравців молодшої групи, до восьми років. 1-ий розмір – варіант для 8-12-річних гандболістів, 2-ий – для жінок, а 3-ий – для дорослих чоловіків.