Кухні, виконані в стилі, який припадає до душі, можуть значно прикрасити рутинне приготування їжі. Створити затишну атмосферу допоможуть фасади, вибрати які не складе труднощів завдяки різноманітності моделей. Фасад повинен відповідати загальному інтер’єру приміщення, а підібрати необхідний можна на сайті компанії Ваніль – студія кухонь.

Матеріал фасадів

Фасади, виконані з певного матеріалу, будуть вдало виглядати в тому чи іншому оформленні приміщення. Найпопулярнішими є такі фасади:

  1. МДФ. Як правило, поверхня фарбується в певний колір або наноситься малюнок, що відповідає обраному інтер’єру. Лаковане покриття вдало підійде для кухні в сучасному стилі, якому властиві яскраві фарби і частка екстравагантності. Недоліком фасадів є відсутність стійкості до механічних пошкоджень – при необережному поводженні можуть з’явитися подряпини і видимі відколи.
  2. Дерево. Масив дерева стане ідеальним рішенням для кухонного гарнітуру в класичному стилі. Велика кухня перетвориться і придбає атмосферу чогось піднесеного і грандіозного. Натуральне дерево є досить дорогим варіантом, тому, при бажанні заощадити і мати дерев’яний гарнітур можна замовити комбінований варіант. «Нутрощі» у меблів можуть бути з ДСП або МДФ, а облицювання – з дерева.
  3. Алюмінієвий профіль. Сучасні тенденції в оформленні кухонь дозволяють виконання фасадів з алюмінієвого профілю, який виступає рамкою, а наповненням може стати МДФ, ДСП або скло. Виглядає такий гарнітур дуже стильно, а якщо немає бажання кожен день мити глянцеву поверхню, можна вибрати матове скло. Матова поверхня не потребує особливого догляду i має привабливий зовнішній вигляд.

Комбінації матеріалів дозволять внести в кухонний інтер’єр оригінальність та, можливо, заощадити деяку суму грошей.

Загальне оформлення

Гарнітур є важливим елементом в інтер’єрі, проте, для доповнення краси приміщення варто звернути увагу на оформлення інших деталей. Стиль штор, побутової техніки, підлогового покриття, стін і декоративних елементів дозволять доповнити приміщення і створити відчуття затишку і домашнього тепла. Ознайомившись з масою варіантів, потрібно вибрати відповідний, в ідеалі – який гармонує з усією квартирою, адже подорож від ретро кухні до класичної спальні, сучасної вітальні буде захоплюючою, але все ж однаковий стиль буде виглядати набагато вигідніше в очах гостей.