Батьківські збори в НУШ

Вересень поточного року став початком реформування освітньої системи в Україні, яке викликає багато запитань як з боку педагогів, так і з боку батьків майбутніх першокласників. Концепція Нової української школи передбачає педагогічну співпрацю школи з органом батьківського самоврядування, що є запорукою створення сучасного освітнього простору. Проведення роз’яснювальної роботи з батьками допоможе налагодити співпрацю між ними та вчителем, допоможе уникнути стресів та непорозумінь тощо.

У допомогу педагогам пропонуємо матеріали, які допоможуть організувати роботу з батьками – розгорнутий конспект батьківських зборів, який розмістила на сайті «Всеосвіти» Галецька Марина Анатоліївна, вчитель початкових класів.

Батьківські збори проходять у форматі дружньої зустрічі та за активної участі батьків. Їм пропонується виконати щоденні ритуали, зокрема Ранішнє коло, з яких буде починатися шкільний день. У тому ж форматі відбувається обмін інформацією щодо змін у сфері освіти.

Далі вчитель сам презентує основні пункти цих змін та пояснює їх детальніше. Наголос робиться на практичне використання набутих навичок у повсякденному житті та видах діяльності протягом навчального дня.

Вчитель також зазначає особливості оцінювання в НУШ та навчальні зони, які мають бути в кожному класі. Інформація підкріплюється слайдами. Батьки майбутніх першокласників мають змогу побачити, чим живуть теперішні першачки з допомогою відеопрезентації.

У якості рекомендації вчитель підготував для батьків пам’ятки щодо підготовки дитини до школи та притчу «Скільки часу слід приділяти дітям».

За допомогою відеододатків демонструються навчальні зони та перелік обладнання: зона відкриттів, зона новин, зона матеріалів, комунікативна зона, зона тиші, зона вчителя та тематична зона.

Усі матеріали зборів, включаючи пам’ятку та відеододатки ви зможете завантажити на власний ПК. Коментуйте матеріали та робіть відмітки про вподобання за допомогою спеціальної кнопки.

На офіційному сайті «Всеосвіти» ви також знайдете багато інших матеріалів з різних тем, які розміщені у розділі «Бібліотека». Авторство матеріалів належить вчителям та вихователям з усієї України. Кожен з охочих може приєднатися до створення методичної скарбнички, завантаживши власні розробки та отримавши сертифікат про їх публікацію на сайті.

Для вчителів початкової школи та батьків майбутніх першокласників освітня платформа підготувала 2 вебінари, з яких ви зможете дізнатися про усі зміни у сфері освіти та систему оцінювання НУШ.

Усі новації у системі освіти висвітлюються нашими журналістами у розділі «Новини» та розглядаються в українському освітньому журналі «Всеосвіта», перший номер якого побачив світ у вересні цього року.

Найактивніші освітяни, які долучаються до розвитку сайту, отримують привілеї – 20 % знижку на всі освітні послуги порталу.