Рано чи пізно така неприємність трапляється з кожним – впустив, зачепив, випадково наступив або необережно кинув гаджет і розбив скло. Пошкодження можуть бути різного ступеня тяжкості, але деякі базові правила і рекомендації корисно знати в будь-якому випадку. Про них і розповімо.

Перш за все, потрібно оцінити, наскільки сильно пошкоджений апарат після падіння. І  зараз йде мова не про вартість ремонту, а про стан скляної поверхні. При серйозних ударах вона може розкришитися небезпечними уламками. Тому не варто давати волю емоціям і хапати улюблений пристрій – можна отримати порізи або загнати під шкіру скло.

Бережіть пальці

Уважно огляньте поверхню і постарайтеся витягти все, що може пошкодити ваші руки. Якщо скористатися пристроєм необхідно терміново, але повної впевненості в його стані немає, можете тимчасово використовувати «кустарний» спосіб – наклейте смужку скотчу. Це дозволить ненадовго вберегти пальці від травм, а також зупинить руйнування. Але тривалу експлуатацію таке кріплення не витримає.

Остерігайтеся вологи

Будьте особливо уважними щодо потрапляння вологи і пилу в пошкоджений дисплейний модуль. Через руйнування цілісності захисної поверхні вони можуть спричинити багато неприємностей в майбутньому. Звідси випливає і найочевидніша рекомендація – намагайтеся максимально швидко доставити пристрій в сервісний центр для ремонту, а попередньо зробіть бекап всіх важливих даних. Тривала експлуатація пристрою з розбитим дисплеєм може бути набагато небезпечнішою, та й остаточно зламатися апарат може в будь-який невідповідний момент.

Обережно: «Експрес ремонт: швидко, недорого, якісно!»

iPhone – недешеве задоволення, більш детальніше про ціни можна дізнатися тут. Відповідно вартість заміни нормального дисплея не може бути дешевою. Ціна на якісні комплектуючі вища, ніж вартість експрес-ремонту, який пропонують в Києві і Україні. Не ведіться на пропозиції замінити дисплей швидко і дешево всього за 500 гривень. Такі модулі ніколи не зрівняються з якісними копіями і, тим більше, оригінальними дисплеями. Більше того, в результаті некомпетентності «майстрів», ви ризикуєте залишитися без смартфона.

Більшість сервісів надає три варіанти дисплейних модулів на вибір: стандартний, оптимальний і оригінальної якості. Вони відрізняються між собою зовні, передачею кольорів і іншим параметрам. Ціни на ремонт розбитих екранів відрізняються в залежності від моделі.