Стилісти назвали 5 деталей гардеробу, які видають твою низьку самооцінку

Всі хочуть відчувати себе впевнено, і комусь в цьому допомагають улюблені джинси або правильно підібраний образ. А що здатне видати вашу невпевненість? В цьому топі ми зібрали те, що без жодного психоаналізу видає вашу самооцінку.

Топ-пончо

Якщо ти входиш в категорію curvy або plus-size, помилково вважати вільний одяг хорошим способом скорегувати фігуру. Ці безформні блузки нічого не приховують, а тільки, навпаки, роблять тебе більшою. Щоб побороти невпевненість, Не бійся робити акцент на пишному декольте або підкреслювати талію. Зараз дівчата будь-яких форм в тренді і на подіумах, тому не варто соромитися свого тіла, потрібно тільки вибирати правильне огранювання, і впевненість прийде сама собою.

Сукня – кажан

Цей фасон сукні не підходить жодному типу фігури, це намет, в якому можна сховатися від зовнішнього світу. Повна відсутність будь-якого фасону перетворюють фігуру в щось безформне. Така сукня створює таке ж зім’яте враження, як і вона сама. Вона не тільки не приховує можливі кілограми, багаторазово збільшуючи тебе в об’ємі, але й просто кричить про занижену самооцінку, посилаючи імпульси у Всесвіт.

Занадто чорне

Тотал-блек – класичне рішення, коли не знаєш, що одягнути. Але у всього є рамки розумного. Якщо 100% твого гардеробу – чорні речі, то пора б задуматися. Ніхто не говорить про поєднання чорної толстовки з чорними джинсами, але коли це безформний, бесструктурний, бесфасонний одяг, що перетворюється в однорідну масу, приблизно в такому ж стані знаходиться твоя самооцінка.

Кожен день як на свято

Усе найкраще ношу з собою або, точніше, на собі. Ніхто не сперечається, що масивні сережки, поєднання ланцюжків і видів металу зараз в тренді, але тільки все це в коктейлі «змішати, але не збовтувати» – не саме вдале рішення. Якщо в наведених прикладах занижена самооцінка виражається за рахунок додаткових бар’єрів з навколишнім світом, то в цьому випадку безліч аксесуарів – компенсація невпевненості за допомогою блиску і додаткових деталей, що відволікають від тебе увагу.

Багато принтів

Майже все краще, але тільки в цьому випадку все найяскравіше. Ще один приклад компенсації – яскравим кольором і незвичайними принтами – своєї заниженої самооцінки. Створюється відчуття, що яскравість створить бар’єр між ворожим світом і тобою або відверне увагу оточуючих від твоїх комплексів. Але це не так, і правда життя набагато прозаїчніша: отримаєш несмачний, перевантажений і безглуздий наряд.

Поділись


Новини партнерів