Костюм з шортами: правила вибору і комбінування

Коли мова заходить про костюми, то на думку спадають брючні «двійки» чи «трійки» або моделі з спідницею. Але індустрія моди пропонує і більш сміливі варіанти, ознайомити з якими ви можете за посиланням https://ua.gepur.com/catalog/kostyumy-i-komplekty. Наприклад, костюм з шортами може стати частиною ділового або повсякденного образу. Якщо комусь ця модель здається сміливою, то варто забути про забобони, тим більше що дизайнери зуміли підготувати цікаві варіанти в лаконічному і строгому виконанні.

Чим приваблюють брючні костюми з укороченими штанинами, так це нестандартним дизайном. Якщо в класичних брюках жінка може залишитися непоміченою, то в строгому костюмі з шортами з щільної тканини вдасться і зберегти строгість образу, і підкреслити індивідуальність.

Укорочені брючні костюми ідеально підходять для літнього гардеробу. «Двійки» з легкої віскози зуміють зробити діловий лук в міру лаконічним і модним. Костюм не завжди має на увазі наявність блейзера або піджака. Комплект з шортів і блузи в одному стилі також виручить в офісі влітку. У цьому випадку перевага віддається таким тканинам, як шифон і ліоцелл.

Моделі з оксамиту і шовку створені для виходів у світ. Вечірній костюм з шортами вибирають упевнені в собі дівчата, які не хочуть виглядати банально і передбачувано.

У моделі з укороченими штанинами є чимало переваг у порівнянні з традиційними спідничними комплектами і класичними брючними «двійками». Шорти відкривають ноги, але зберігають певну строгість. Якщо спідниця міні може бути недоречною, то шорти, оголюють коліна, але не залишають такого враження.

Костюм з шортами зручніший, практичніший і оригінальніший. Модель в яскравих тонах стане вдалим вибором для щоденного використання. Дизайнери пропонують безліч варіацій для повсякденного гардероба, пляжного, ділового, романтичного і вечірнього. На думку ряду стилістів, жіночий костюм з шортами незабаром витіснить звичні «двійки» і комплекти зі спідницею.

Пропонований асортимент

Вироби варіюються за кольором, фасоном, призначенням та використаним матеріалом. Неважко знайти шикарні костюми з мережива та шифону. Подібні речі покликані підкреслити жіночність і витонченість.

Дизайнери весільних нарядів все частіше пропонують замість суконь брючні костюми, причому довжина брюк стає все коротшою. Білосніжний або пастельний костюм на весілля стане справжньою провокацією. Якщо наречена хоче здивувати оточуючих, то такий комплект буде в самий раз.

Але не тільки нареченій варто звернути увагу на модний костюм з шортами. «Двійки» з легких, струмуючих матеріалів з мереживною або прозорою обробкою допоможуть створити неповторний вечірній образ. Золотистий комплект в паєтках і з кристалами стане вдалим придбанням для прихильниць вечірок і дискотек.

Асортимент жіночих костюмів вразить навіть світову модницю.

Назвемо лише деякі з пропонованих варіантів:

  • класичний костюм з шортами – такі моделі шиються з щільної тканини, що тримає форму. Нерідко шорти доповнені стрілками і вилогами. Виглядає подібний комплект лаконічно, строго і вишукано. Ділові «двійки» витримані в приглушеній гамі. Можна зустріти комплекти з дрібним зернистим візерунком або малюнком «гусяча лапка». Діловий костюм з шортами здатний замінити повноцінний брючний комплект. Якщо фігура відрізняється стрункістю, то не варто приховувати її за довгими спідницями і брюками вільного крою;
  • ошатний комплект – він може бути яскравого забарвлення або з декором. Ми вже говорили про моделі з мережива. Вони можуть поповнити як романтичний, так і урочистий гардероб. Ефектно виглядає комплект, в якому шорти доповнені своєрідною «шторкою» або запахом. Спідниця-шорти – теж непоганий варіант для ошатного ансамблю. Такі моделі не шиються з важких і щільних матеріалів, перевага віддається хвилястим тканинам;
  • в спортивному стилі – така «двійка» стане улюбленим предметом гардеробу активної дівчини. Виріб максимально відкриває фігуру, але не обмежує рухи. Спортивний костюм часто виконаний з трикотажу. Це приємна до тіла і еластична тканина, яка створена для речей на кожен день. Забарвлення спортивних моделей варіюється. В тренді як яскраві однотонні моделі, так і костюми з лампасами, контрастними елементами, нашивками і логотипами. Трикотажний комплект підходить для танців та аеробіки. Сценічні комплекти часто мають унікальний дизайн і нестандартний крій;
  • в стилі Шанель – консервативна модель, яка все ж виглядає провокаційно за рахунок довжини брюк. «Двійку» у французькому стилі відрізняє особливий крій жакета. Часто це твідова тканина з характерними вкрапленнями. Кишені-обманки сусідять з металевими гудзиками. Візуально подовжити силует дозволяють контрастні елементи уздовж планки. Незважаючи на ретро-відтінок моделей в стилі Шанель, вони ніколи не виглядають старомодними або нудними;
  • в піжамному стилі – зручні комплекти вільного крою. Нерідко це комбінезони з легкої і облягаючої фігуру тканини. Повноцінні «двійки» представлені блузами і шортами з м’якого матеріалу. Цікаво виглядають оксамитові комплекти. Їх точно не назвеш практичними, але вони надзвичайно гарні на струнких дівчатах. З ростом популярності піжамного стилю можна припустити сплеск ажіотажу навколо костюмів з шортами в такому незвичайному виконанні.

Критерії вибору

На що варто звернути увагу при виборі костюма? Почнемо з того, що довжина шортів для кожної дівчини своя. Жінкам з пишними формами і зрілим модницям не варто вдаватися до міні. Костюми з шортами по коліно – непоганий варіант для щоденного гардероба. В офісному стилі знайшлося місце для моделей з костюмних тканин, літній гардероб виграє від бавовняних комплектів світлого забарвлення. У холодну пору року виручать вовняні «двійки». Шорти в цьому випадку одягають під колготки.

Зимовий комплект може бути пошитий з оксамиту або щільного трикотажу. Велюровий костюм відрізняється підвищеною м’якістю і непогано зігріває. Але не слід забувати про те, що ворсисті тканини візуально повнять. Тому дозволити собі подібні речі може лише володарка стрункої фігури.

Монохромний костюм у вертикальну смужку виглядає і стримано, і яскраво водночас. А ще він чудово витягує силует, що на руку жінкам невисокого зросту.

Важливо стежити за тим, щоб блейзер був правильної довжини. Навіть якщо на манекені речі виглядають гармонійно, це не означає, що вони будуть так само сидіти на жінці. Подовжений піджак здатний приховати шорти по довжині. В результаті буде здаватися, що модниця просто забула одягнути штани або спідницю. Якщо є сумніви щодо правильності довжини виробу, краще вибрати комплект з коротким блейзером або замінити піджак жилеткою. В останньому випадку вдасться отримати фантастично модний, свіжий і молодіжний лук для офісу.

Власницям пишного бюста варто приміряти вільну блузу в поєднанні з шортами прямого крою. У разі вузьких плечей і скромного бюста виручить блузка з коміром-бантом або піджак з коміром-шалькою. Костюм з шортами не завжди має на увазі жакет або блейзер. В якості верху можуть виступати такі предмети гардероба, як топ, сорочка, жилетка та ін.

Правила комбінування

Під строгий офісний костюм варто підібрати білу або молочну блузу приталеного силуету. Однотонний топ або сорочка пастельної гами доповнить класичний костюм. До джинсового комплекту рекомендується підібрати топ з шифону або будь-якої легкої тканини.

У діловому гардеробі часто фігурують практичні і приглушені тони – сірий, бежевий, чорний. До такої пари рекомендується одягати блузу насиченою палітри. Нюдові костюми непогано поєднуються з блузами з дрібним квітковим принтом бежево-коричневої гами.

Під жакет з костюмної тканини допускається підібрати тонку трикотажну кофточку або водолазку. В ансамблі на міжсезоння не обійтися без капронових колготок. Дівчата часто одягають панчохи тілесного кольору, щоб костюм виглядав грайливо і по-літньому свіжо. Але стилісти не згодні з таким рішенням.

Під костюм з щільної тканини слід підібрати або чорні колготки, або панчохи в тон шортів. Не варто привертати увагу до ніг за допомогою колготок кольору засмаги. Це моветон.

Освіжити легкий комплект з віскози або бавовняної тканини може трикотажний топ-бандо або мереживна блузка укороченого крою.

Якщо під теплий комплект вибирають речі з щільного матеріалу, то влітку допускається носити ажурні, сітчасті і перфоровані топи. Жакет або блейзер залишають розкритим. Костюм за типом комбінезона не потребує додаткового сусідства.

Взуття та аксесуари

Підібрати правильні аксесуари до костюму на основі шортів не так-то просто. Якщо виріб витримано в яскравому кольорі, то контрастний пояс вигідно підкреслить наряд. Традиційно до яскравих комплектів дівчата підбирають чорний ремінь. Він не повинен бути занадто широким, інакше на коротких шортах такий аксесуар буде виглядати громіздко.

Під атласний костюм варто підібрати матові туфлі-човники або босоніжки із замші. Брючні комплекти хороші тим, що з ними вдало виглядає як взуття на підборах, так і на низькому ходу. Якщо довжина шортів прагне до мінімуму, то краще взути балетки, босоніжки на плоскій підошві, туфлі на танкетці висотою не більше 5 см. Доповнити спортивний або танцювальний комплект зуміють кеди, босоніжки з Т-подібною застібкою, сандалі-гладіатори.

При виборі взуття і аксесуарів орієнтуються на стилістику ансамблю і сезонність. У пляжному вигляді знайдеться місце для крислатого капелюха і сонячних окулярів оверсайз. Діловий лук доповнить клатч широкого формату або сумка у вигляді перевернутої трапеції на коротких ручках. Вечірній ансамбль освіжить лаковий клатч на ланцюжку або металева шкатулка з довгим ремінцем.