Як правильно підібрати зачіску: поради стиліста

Кожна жінка колись “змінювала в своєму житті кардинально все” – тобто йшла в салон і стриглася/фарбувалася екстремально по-новому. І в більшості випадків виходила звідти з думкою: “нічого, відросте”, або “перефарбую як було”. Щоб більше такого не траплялося, перед важливою подією, врахуйте всього три пункти.

Форма обличчя.

Ні, забудьте про трикутники, квадрати і сердечка. Така класифікація вже давно застаріла, як і класифікація фігури по фруктових типах, чи будь яка інша класифікація, яка заганяє в рамки і звужує варіанти вибору до мінімуму.

Єдине, що визначає актуальність стрижки чи зачіски під вашу форму обличчя – це співвідношення вертикалі і діагоналі останнього. Тому, перед тим, як відвідати перукаря, рекомендовано сісти перед дзеркалом, в доброму настрої і при хорошому освітленні і провести уявну вертикальну лінію від початку лінії росту волосся на чолі до кінця підборіддя. І горизонтальну лінію по центру обличчя через кінчик носа. І співставити їх.

Отже давайте розберемо: якщо ваша вертикаль помітно довша горизонталі, зробіть акцент на об’ємній стрижці. Тут у вас немає жодних обмежень – просто додайте об’єм. Підійдуть кучері і локони в зоні обличчя. Добре буде виглядати стрижка каре з косим проділом, а також чубчик. Можете не боятись експериментувати з довжиною, густиною чубчика, – ви не пожалієте про такий вибір. Ну або він точно вас не зіпсує. Зате, надто довге, випрямлене волосся, з прямим проділом, буде тільки видовжувати ваше обличчя. Тому, якщо ви все ж прихильниця довгого прямого волосся і часто заплітаєте його у хвостик, вартує задуматися над чубчиком, який пом’ягшить обличчя і додасть об’єму, якого так не вистачає.

А от екстремальне випрямлення, прямі проділи, довге пряме волосся, рівний зріз пасує тим, у кого вертикаль практично дорівнює горизонталі. Отут можна заплітати тугі хвости з рівним проділом, плести високу гульку на маківці голови, ну і взагалі добавляти вертикальних ліній у стрижці і зачісці. Але жінкам з такою формою обличчя категорично не можна робити густий чубчик, коротке каре і об’ємні стрижки в верхній частині обличчя, інакше є ризик, що ваше обличчя буде виглядати квадратним. Якщо це каре, тоді варто зробити його значно нижче лінії підборіддя. Добре буде виглядати випрямлене каре або злегка хвилясте. Якщо ви хочете врізати чубчик, тоді варто це робити навскіс, з рідкими пасмами і злегка видовженим.

Ну а якщо пропорції вертикалі лише злегка більші за горизонтальні, тут можна експериментувати з усіма стрижками і зачісками але в середньому діапазоні. Адже можна переборщити в ту чи іншу сторону – занадто видовжити, або занадто розширити обличчя. Якщо волосся пряме – тоді воно не має бути екстремально випрямленим. Якщо об’єм – то не радикальний. Якщо кучері – то краще легкі хвилі.

Колір волосся.

Не менш важливо перед відвідинами салону вміти вибирати правильний колір волосся. Особливо для кардинальних змін. Ваш колорист може бути відмінним майстром і пофарбує вас у неймовірний колір, саме той, який ви просили, і окремо від вас, ваше волосся буде виглядати ідеально, а от загальна картина може не тішити. А все тому, що наша шкіра має теплий або холодний відтінок і сильно контрастує з протилежним. Тому, перед тим, як вибрати колір, визначте свій кольоротип, а потім вже вибирайте фарбу. Існує всього два кольоротипи: теплий і холодний, так що це не складе проблеми. Потрібно лише зосередитись і бути чесними самі з собою. Так, чесними, адже через любов чи звичку до одного типу кольору, ми схильні не визнавати що нам не пасує цей колір і це просто не наш кольоротип. От і все.

Можна вибирати фарбу для волосся і бути впевненою, що ваше волосся не буде контрастувати з вашою шкірою. Для холодного типу шкіри це будуть відтінки з сіруватим пігментом: попелястий блонд, сірий русявий, сірувато-коричневий, чорний з синюватим або фіолетоватим відтінком. А для теплого – відтінки з жовтуватим пігментом: пшеничний блонд, яскраво рудий, каштановий, шоколадний.

Ну і не менш важливо – тренуйте бачення.

Не секрет, що стилі зачісок змінюються так само, як і стилі одягу, і несучасна стрижка або фарбування може зіпсувати весь образ. Так що, якщо ви роками налаштовувалися на якийсь образ і нарешті наважилися втілити його в життя, переконайтеся що він все ще актуальний. Перед відвідинами салону перегорніть кілька фотографій з червоних доріжок і подивіться що зараз модно. Може ту ж довжину, яку ви хочете, зараз носять по іншому: інший зріз, інша укладка. Тоді у вас і стрижка буде бажана, і стиль сучасний.ї

Багато дівчат, йдучи в салон, занадто покладаються на професіоналізм і думку майстра. Але те, що людина добре розбирається в фарбуванні і способах стрижки, зовсім не означає що вона тямить в сучасній стилістиці і трендах. Так, що завжди краще знати точно, що саме ви хочете бачити, а вже фахівець втілить це в життя.

Автор Надія Литвин, спеціально для Жіночий Світ

Поділись


Новини партнерів