Гель-лак: що потрібно знати перед покупкою і як вибрати безпечний склад

Гель-лак – це зручно і красиво. Багато дівчат вже почали самостійно робити манікюр в домашніх умовах. Тому ми вирішили розповісти про секрети вибору лаку з якими вам більше не знадобиться список з забороненими компонентами.

Раніше ми вже розповідали про різницю між гель-лаком і шелаком. Shellac – це особливий за складом і властивостями матеріал. Гель-лак це гібрид гелю і лаку, який полімеризується ультрафіолетовою лампою. Він набагато стійкіший і може триматися до трьох тижнів. Гель-лаки відрізняються за складом, технологією нанесення і зняття. В основі будь-якого лаку лежить чотири основних компоненти: полімер, пластифікатор, пігмент, розчинник.

Також потрібно згадати покриття біогель. До його складу частіше за все не входять шкідливі компоненти: акрилова кислота, бензол і ацетон. Цей засіб забезпечує міцне покриття, захищає нігті і відновлює природний здоровий тон. Носиться до трьох тижнів, після чого його спеціально знімають.

УФ лампа має термін придатності, який повинен бути зазначений у сертифікаті (кількість годин).

На що звернути увагу

  • Дорожче – не завжди краще! Перше, на що ви повинні звернути увагу – склад. Але хіба всі небезпечні компоненти запам’ятаєш? У нас є вихід! Якщо ви побачите напис 7free, 5-free або хоча б 3free. Сміливо купуйте! У такому засобі немає: формальдегіду, дебутилфталату, камфори, кселолу і МЕК (метилетилкетону). Такі лаки не завдають шкоди споживачеві і навколишньому середовищу.
  • Визначтеся який лак вам потрібен: одно- (система три в одному), дво- (два засоби в одному) або трифазний (технологія: база – лак – покриття). У складі однофазного лаку немає: толуолу, формальдегіду та інших шкідливих компонентів, на відміну від інших покриттів. Мінус – недовговічність
  • Дивіться на консистенцію. Вона повинна бути насиченою і густою (щільність).
    Купуйте продукцію в спеціалізованих магазинах, в яких є наявність сертифікатів. Обережно ставтеся до китайських гель-лаків (вивчайте склад), так як зараз на beauty-ринку дуже багато підробок.
  • Віддавайте перевагу каучуковій основі природного походження (безпечний і не токсичний матеріал).
  • Бажано оновлювати свій манікюр через 10-14 днів, щоб уникнути стягування нігтьової пластини і пошкоджень. Вибирайте модні і нейтральні кольори, які підійдуть до будь-якого образу.

Джерело

Поділись


Новини партнерів