Як вибрати ідеальну сумку

Сумка говорить про вас більше, ніж вам здається. Тому, думаючи про покупку, тримайте себе в руках.

«Знаєш, на кого ти схожа з цією дорогою сумочкою і дешевими туфлями? На селюка!»- ця фраза Ганнібала Лектера з «Мовчання ягнят» подіяла на героїню Джоді Фостер убивчо – щоб не втратити обличчя, їй знадобилося все її жіноче і професійне самовладання. Дзеркальний варіант (дорогі туфлі і дешева сумка) звучить нітрохи не краще. І хоча витончені садисти, які здатні так грамотно принизити, зустрічаються нечасто, приводів ми, часом, даємо більш ніж достатньо. Ніжно-блакитне диво з металевим відливом, викладеним стразами логотипом дизайнера і розкішними золотими ланцюжками дійсно здатне вбити наповал. Але зовсім не в тому сенсі, на який ми розраховуємо. Замість: «Я життєрадісна, юна, модна і оригінальна особа», воно кричить на все горло: «Я – сорока, яка хапає все, що блищить!»

Сумка – це не просто чергова іграшка або безликий предмет для перенесення вантажу, а головний аксесуар, який буде з вами кожен день

Достатньо поглянути на ікони стилю минулого і сьогодення, щоб помітити: усі вони, хоча і могли дозволити собі найекстравагантніші примхи (і дозволяли, причому такі, що нам з вами і не снилися!), найчастіше віддавали перевагу, як правило, якійсь одній моделі сумки: Коко Шанель – «2.55», Грейс Келлі – Kelly, і навіть відомий хамелеон Кейт Мосс до сих пір з’являється зі своєю коханою «Баленсіага».

Це логічно: сумка – не туфлі, яких при бажанні можна мати безліч. По-перше, коштує вона, як правило, в кілька разів дорожче, а по-друге, що ще важливіше, перекладати весь вміст з однієї сумки в іншу по кілька разів на день – заняття виснажливе і ризиковане, того й гляди, забудеш в потаємній кишені паспорт, телефон або кредитку.

Для жінки знайти хорошу сумку – все одно що для чоловіка купити автомобіль.

Іноді на це може піти не один рік! Мало того, що сумка повинна подобатися зовні і повністю влаштовувати функціонально, – вона ще повинна не набриднути вам через пару тижнів (що легко може статися, наприклад, з туфлями) і, що набагато важливіше, послужити, якщо знадобиться, символом статусу. Ніколи не вгадаєш, коли це трапиться – важливу для вашої кар’єри людину можна зустріти і в супермаркеті, і на дитячому майданчику.

Як шукати потрібну сумку?

Можна піти по прямому і легкому (звичайно, не в економічному сенсі) шляху і завести собі «Келлі» або «Біркін», як це довгий час робила Вікторія Бекхем і набагато менш відомі панночки. Плюси: статус наявності (раз!) і капризи моди вас не стосуються (два!). Мінус – відсутність індивідуальності: чи то ця сумка вам дійсно подобається, чи то ви настільки не впевнені у власному смаку, що вважаєте за краще діяти за принципом «якщо – то»: якщо машина – то «мерседес», якщо сумка – то «Біркін» (хоча, останнім часом друга частина рівняння все частіше звучить не так однозначно і може бути замінена на Chanel, Dior, Louis Vuitton…) а якщо бажання є, а бюджету не вистачає? Стріт-бренди іноді роблять сумки, схожі на культові еталони. Але це, звичайно, на любителя.

Варіант номер два – it-bag. Тут акцент зміщується зі статусу на актуальність: знайти найкрутішу сумку сезону і заволодіти нею в числі перших! Найчастіше саме так чинить, наприклад, модель Кейт Мосс. Плюси: респект з боку модних цінителів і заздрість різних відтінків з боку подруг. Мінуси: необхідність як мінімум раз на півроку ловити новий хіт і ризик виявитися жертвою моди (не факт, що черговий шедевр вас прикрасить). Такі сумки найкраще шукати у трендсеттерів. Серед найактуальніших марок сезону – Valentino, Chanel, Saint Laurent, Balenciaga, Guci, Celine, Givenchy, Prada.

Якщо пороху на Saint Laurent або Chanel все-таки не вистачає, є сенс пошукати сумку модного дизайну у трохи дешевших брендів (найкраще у тих, для кого сумки – безпосередня і головна спеціалізація, наприклад у Tod’s, Furla або Longchamp). І будьте обережними з розпізнавальними знаками: якщо подвійна «С» або маленька металева табличка «Fendi» піднімають ваші модні ставки (але і тут потрібно бути дуже акуратним), то великий, викладений золотом логотип нікому не відомого дизайнера з італійської провінції може стати вашою модною епітафією. І ще майте на увазі: через рік-другий ваша старенька Chloe перетвориться в вантаж, а старенька «Super Pupkin» відправиться в сміття.

Втім, сьогодні дівчатам є з чого вибрати! Сумка-мішок або сумка-пакет без прикрас, проста і демократична, як біла футболка. Ходити з такою сумкою влітку – своєрідний fashion-statement. Поясна сумка або сумка-рюкзак, що створюють елегантний кежуал. Сувора сумка з чіткими лініями або цікава химерної форми … Фантазуйте сміливіше і будьте індивідуальними.

Поділись


Новини партнерів