Візуальні ілюзії в одязі: як виглядати стрункішою

Що таке візуальні ілюзії в одязі? Це вміння керувати враженням через розуміння психології зорового сприйняття. Як це працює і як з цим працювати – розповідає експерт по стилю Олена Марєєва.

Працюючи на телебаченні, займаючись питаннями іміджу та стилю багато років, я давно звикла до оголеного жіночого тіла. Часто буває так, що жінка без одягу виглядає набагато краще, ніж в одязі. Трапляється і навпаки, «фігуриста штучка» в бікіні втрачає свою привабливість. Про що це говорить? Про те, що перша псує свою фігуру непотрібними лініями в одязі, а друга використовує оптичні хитрощі, але робить це занадто ексцентрично, якщо не сказати гіпертрофовано.

Візуальні ілюзії часто зустрічаються нам в повсякденному житті. Найпростіший приклад зорової ілюзії, знайомий абсолютно всім, – це рейки залізниці: далеко вони немов з’єднуються, хоча в дійсності відстань між ними не змінюється. Іншими словами, ми помиляємося, коли дивимося на них, але знаємо про це. Що ж стосується одягу, нам карти в руки – ми можемо і невірно бачити, і невірно розуміти, оскільки особливості фігури іншої людини нам не відомі.

Наприклад, ми хочемо виглядати вищими і стрункішими і для цього взуваємо туфлі на високих підборах. Результат – ми виглядаємо вищими і стрункішими. Логічно. А що робити, якщо потрібно виглядати меншими і акуратнішими? В цьому випадку взуття на низькому ходу не єдиний пазл в нашому конструкторі. Швидше за все, ми будемо використовувати колірні блоки в ансамблі, багатошаровість, горизонтальні лінії, спокійне укладання волосся, яскраві акценти в нижній частині тулуба, які візуально будуть «приземляти». Наприклад, контрастні, екстравагантні або фантазійні туфлі здатні «позбавити» вас декількох сантиметрів у зрості.

Чоловіки кажуть, що жінки – алогічні істоти, і я їх розумію. Особливо в тих випадках, коли панночка звертається за допомогою до стиліста. Приходить така красуня в джинсах скіні, а то і в лосинах з неприхованою пахової зоною, і скаржиться на непристойний турнюр ззаду, важкі сідниці, вуха, товсті, криві, короткі ноги і інше. Список можна продовжувати нескінченно. А найголовніше, про цей недолік відомо всім! У розмові з’ясовується, що скіні – єдиний крій, якому віддає перевагу дівчина, тому що «ніякі інші штани і спідниці їй категорично не пасують!» Послухайте! Давайте не будемо лукавити і визначимося. Вам подобаються ваші стегна, і ви хочете до них всіляко привертати увагу або все ж ні? Якщо відповідь «так»,

У пишних стегнах немає нічого поганого, некрасивого або неестетичного. А ось в неприкритій паховій зоні є! Якщо ж ви відчуваєте дискомфорт від того, що «усі витріщаються на ваші важкі стегна», то перестаньте обтягувати низ і одягніть ефектну брошку в зоні декольте. Повірте, нікому і в голову не прийде безцеремонно розглядати ваші сідниці. Одного разу на одному з моїх семінарів жінка з п’ятим розміром грудей в трикотажній кофті з глибоким декольте сумно поставила собі діагноз: «Чоловіки не дивляться мені в очі». Хм! Ще б! А декольте прикрити не пробували? А красиво нафарбувати очі? Обрамити обличчя доглянутою зачіскою? Одягти красиву шовкову хустку, яка вигідно підкреслює тон вашої шкіри і колір очей? Я повторюю, напрямок уваги є одним з головних інструментів візуальної корекції не тільки фігури, а й зовнішності в цілому.

Отже, якщо ви дійсно хочете візуально виглядати стрункішими або навіть на пару розмірів меншими без жодних дієт, то ось мої поради для вас:

1. Вертикаль в одязі витягує силует

Для того, щоб виглядати стрункішими, вам знадобляться будь-які вертикальні лінії в одязі. Ґудзики в ряд, блискавка, потайна застібка, кардигани, пальто, довгий шарф або хустка, стрілки на брюках, лампаси, вертикальні прострочки. Виняток становить контрастна смужка, часті складки і плісе. Вони зроблять вашу фігуру об’ємнішою.

2. Монохромний матовий look

Віддайте перевагу темним глибоким матовим тканинам, які добре тримають форму. Пам’ятайте: будь-який блиск, декор, рельєф зроблять вас повнішими. Говорячи відверто, нічого не витягує силует так, як монохромний look. Іншими словами, коли ви з голови до ніг одягнені в один колір: антрацит, синій, чорничний або шоколадний. Все – сукня, колготки, туфлі і пальто одного кольору. Це, до речі, тренд останніх сезонів, який не здає своїх позицій. Дуже модно виглядає ансамбль, зібраний з різних відтінків однієї колірної сім’ї. Наприклад, від насиченого зеленого, смарагдового і до темного пляшкового. Це елегантно і аристократично. До того ж комплементарно по відношенню до фігури. Плюс кілька сантиметрів до вашого росту і мінус кілька кілограмів (від 5-ти точно) вам гарантовані. На вертикаль, до речі, будуть працювати і човники тілесного кольору. Вони візуально роблять наші ніжки довшими і підходять практично до будь-якого ансамблю. Саме ці переваги зробили їх настільки популярними останнім часом.

3. Купуйте речі за розміром

Банально, але факт. Більшість людей не вміють або не хочуть купувати речі за розміром. За статистикою, жінки купують речі на пару розмірів менше в надії чудесним чином пострункішати, та й для тендітної жіночої нервової системи етикетка, констатуюча розмір дещо менший від фактичного, припадає до смаку куди більше, ніж те, що є в реальності. Чоловіки, навпаки, віддають перевагу речам великих розмірів в надії виглядати солідніше. Чи варто говорити, що ні ті, ні інші не досягають своїх цілей. Навіть найстрункіша жінка в сукні або нижній білизні, яка не відповідає її розміру, створює «ефект рульки», а чоловік в мішкуватому одязі – ефект олівця в стакані.

4. Правильна білизна

Як би ми з вами не чаклували над візуальними ілюзіями, образ легко може зіпсувати білизна, яка сидить на вас не ідеально. Правильний бюстгальтер не повинен утворювати складки в області пахв і спини. Обриси ваших трусиків не повинні проступати через одяг і різати і без того не досконалі сідниці. Пам’ятайте, що коригуюча білизну існує і для щоденного використання, і для «червоної доріжки». Коригуючий бюстгальтер покликаний не тільки піднімати груди і робити їх візуально на один-два розміри більше, як у випадку з «пуш-апом», а й за допомогою, наприклад, моделі Мінімайзер полегшувати важкі груди і надавати їм потрібної форми.

5. Зачіска відповідно до пропорцій тіла

Зачіска повинна гармоніювати, відповідати пропорціям вашого тіла. Не варто гладко прилизувати волосся, збираючи його у модний в цьому сезоні кінський хвіст, якщо ви страждаєте від зайвої ваги.

Можливо, після прочитання цього матеріалу ви з обуренням скажете: «Що ж тепер, ніколи не носити блискучі фактури, яскраві і світлі кольори і спортивне взуття ?!» Звичайно, носити! Хочеться одягнути топ в паєтках? Ок! В такому випадку низ і верхня річ повинні створювати вертикаль. Взуття на підборах вам також прийде на допомогу.

Я закликаю вас мислити творчо. Тому що мода – це не математика. Сьогодні двічі два – чотири. А завтра – подивимося! Я бажаю вам гарних гардеробних рішень, стильних відкриттів і візуально стрункого стану!

Джерело

Поділись


Новини партнерів