5 модних помилок, які допускають навіть зірки

Бути модною завжди і всюди – талант утопічний, адже навіть зірки, незважаючи на армію персональних стилістів, не завжди виглядають стильно. У цій статті ми розповімо вам про найпоширеніші fashion-помилки, від яких ніхто з нас не застрахований, і про те, як їх уникнути.

1. Намагатися “влізти” в річ меншого розміру

Хоч зірки і володіють рідкісною можливістю звернутися до іменитих кутюр’є нашого часу і отримати від них ексклюзивне вбрання на замовлення, багато знаменитостей все ж вважають за краще купити готову річ, незважаючи на те, що вона їм зовсім не підходить за розміром. Небезпека тут полягає в тому, що найчастіше дизайнери створюють одяг, виходячи з типових «модельних» показників: тобто на високих і худеньких дівчат. В результаті ви ризикуєте опинитися «стягнутою» красивою річчю і здатися всім візуально більшою, ніж ви є насправді. Словом, популярну жіночу мантру «якщо сукня на мені сходиться, значить, вона мені підходить» варто забути раз і назавжди. Ніхто не буде дивитися на етикетку вашої кофтинки і засуджувати вас за вибір 46 розміру замість 44, якщо вона сидить на вас ідеально. Ви ж не хочете виглядати як Сальма Хайек в безумовно красивій, але тісній сукні від Gucci на премії British Fashion Awards. Хіба що вашим орієнтиром служить Кім Кардашьян, у якої одяг мінімум на розмір менший – це невід’ємна частина персонального стилю.

2. Не підігнати довжину вбрання під свій ріст

Як ми вже говорили, дизайнери, створюючи ту чи іншу річ, орієнтуються на довгоногих моделей, а тому, одягаючи сукню з довгим подолом або брюки, варто все ж подивитися на себе з боку і переконатися, що ваше вбрання не волочиться по підлозі. Часто навіть досить високі дівчата не можуть знайти собі одяг, що підходить по довжині (погляньте, наприклад, на Гвінет Пелтроу, чий зріст становить 1,75 м, вона носить взуття на високих підборах, а штанини все одно підмітають підлогу). Що вже говорити про середньостатистичних жінок з ростом до 170 см? Занадто довгий поділ може зіпсувати ваші пропорції, та й пересуватися в такому вбранні не дуже зручно. Подивіться, наприклад, як плуталася у пелені свого вбрання Емілі Ратажковскі на нещодавній вечірці після церемонії Golden Globe Awards. Її сукня Reem Acra мала не тільки довгий шлейф, але її ще й бажано було б підігнати по довжині спереду. Тому, купуючи собі нове вбрання, не нехтуйте додатковим походом в ательє.

3. Намагатися справити незабутнє враження

Зіркам важливо вчасно вразити ризикованою або химерною сукнею, щоб привернути більше уваги і породити галас в пресі. Але навіщо це нам? Щоб спокусити? Або ж викликати заздрість у оточуючих? Одяг створений для того, щоб доповнювати жінку, а не перегравати її. Так, вбрання може виділити вас з натовпу, але все ж не варто робити з цього самоціль. Спробуйте краще знайти свій власний стиль і не дозволяти занадто помітному одягу затьмарити вашу індивідуальність. Інакше є ризик уподібнитися Беллі Хадід, про чию червону сукню від Олександра Вотье говорили більше, ніж про неї саму. Такий же ефект мала і Кріссі Тейге в плаття Yousef Akbar на церемонії AMA 2016. Сукня стал предметом для обговорення. Але чи помітили за нею особистість?

4. Нехтувати почуттям комфорту

Не кожна дизайнерська річ створена «для життя». І ставати рабом моди – значить не поважати себе. Якщо ви відчуваєте себе не в своїй тарілці, одягаючи ту чи іншу модну річ, то в чому сенс її носити взагалі? Найкраще це доводять нам знамениті дівчата, для яких бути непоміченими – недосяжна розкіш. Мова їхнього тіла прекрасно говорить за них, коли одяг не комфортний. Очевидно, зовсім незатишно почувається Руні Мара в прекрасній білій сукні від Balenciaga. Хіба можна назвати сукню по-справжньому вашою, якщо ви в ній постійно намагаєтеся утримати на місці ліф? Такою ж скутою виглядала і Крістен Стюарт в модному шкіряному вбранні Chanel з оголеними плечима.

5. Намагатися виглядати бездоганно

Скажемо відразу: це нудно і вже не модно. Одного разу модельєр Дженна Лайонс зізналася, що іноді їм з редактором американського глянцю Анною Вінтур, дивлячись на зірок з червоної доріжки, хочеться взяти і додати їх образам хоч трохи недбалості. Не складно здогадатися, під яким стресом знаходяться знаменитості, для яких виглядати ідеально з будь-якого ракурсу – це просто виробнича необхідність. Пом’ята сукня або трохи змазана помада може стати предметом пересудів і зіпсувати їм кар’єру. А тим часом вже навіть гуру моди дружно виступають проти нудної бездоганності. Причому тут ми? Все дуже просто. Сьогодні зі зростаючою популярністю соціальних мереж, особливо Інстаграм, ми, як і зірки, ставимо себе під приціл коментаторів. Ідеальна картинка стає мірилом успіху. Але наша порада: не бійтеся показати себе звичайною людиною і припиніть «підганяти» себе під безглузді і мало досяжні стандарти.

Поділись


Новини партнерів