Босоніжки: все, що потрібно знати про наймодніші моделі сезону

«Термін життя» босоніжок в нашому кліматичному поясі значно коротший, ніж у будь-якої іншої пари взуття – всього лише три літніх місяці, ну і, якщо повезе, один весняний, коли ртутний стовпчик термометра за вікном впевнено перевищує позначку в 20 градусів. Однак це зовсім не заважає протягом усього іншого часу мріяти про нову пару, щоб з настанням літа зі швидкістю світла забути про чоботи, ботильйони і інше взуття, яке так нагадує зиму і холоди.

Щоб найтепліша пору року не здавалася такою далекою, ми попросили стилістів  розповісти про найактуальніші моделі босоніжок цього сезону. Про те, чим вони виділяються і, зрозуміло, що з ними носити. Kitten heels, стійка платформа, хитрі плетіння, широкий каблук і босоніжки на плоскому ходу – вам залишилося тільки вибрати!

Каблук-чарка

Каблук-чарка (або як його ще називають kitten heel) – безсмертний фенікс, який перероджується з одного літнього сезону в інший. У цьому сезоні саме він, який міцно асоціюється з ретро-стилем, став лідером за кількістю появ на світових подіумах, обіцяючи стати головним взуттєвим хітом літа 2018-го року.

Що стосується босоніжок – витончений мініатюрний каблук може бути не єдиною прикрасою: шкіряні банти, репсові стрічки, і стрази в розумних кількостях впораються з цією роллю нітрохи не гірше.

З чим носити

Тут повинні бути поради про те, що така яскраве взуття повинне залишитися єдиним яскравим акцентом всього образу – але не ведіться на подібні рекомендації, вони давно відійшли в минуле. «Підтримайте» ваші босоніжки яскравою сумкою, яскравим легким плащем або чимось ще, що дозволить вашому взуттю не виглядати «кинутим напризволяще». Ваше завдання максимум – не перевантажити верх і відкрити щиколотки, щоб фігура не здавалася присадкуватою.

Товстий каблук

Шпильки в літню спеку можна «пережити» тільки у виняткових випадках. Куди більш приємною альтернативою для життя стане високий стійкий каблук. Він може бути з круглим, квадратним або трикутним перетином, а також незвичайної форми. Висота каблука сформує лінію ноги і ходу, товщина зробить щиколотку візуально тоншою.

З чим носити

Босоніжки на стійкому каблуці висотою від 5 до 10 сантиметрів – найкраще взуття для офісу влітку (якщо, звичайно ж, на роботі у вас немає строгого дрес-коду). Моделі з закритим носом і мінімальним декором варто носити з діловими сукнями, а мюлі – з прямими брюками. Крім того, босоніжки з подібною формою каблука будуть ефектно виглядати в парі з вузькими джинсами.

Платформа

Босоніжки на рівній масивній платформі – краще рішення для відпустки. Пружна легка підошва буде подібно автомобільним ресорам пом’якшувати нерівності дороги, що зробить прогулянки по бруківці або гірським районам простими і легкими.

Босоніжки на вигнутій танкетці виглядають безсумнівно елегатно (в таких, як ми пам’ятаємо, навіть Кейт Міддлтон ходить), але вони, скажімо прямо, будуть комфортними не в будь-якій ситуації. Головне достоїнство платформи в тому, що вона буквально зробить вас вище на кілька сантиметрів: всі ми знаємо, якою корисною часом є ця оптична ілюзія.

З чим носити

Платформи категорично не підходять для ділового гардеробу, особливо в поєднанні зі строгими брюками. В іншому простір нічим не обмежений. Ви з легкістю можете поєднувати їх з прямими або звуженими штанами, а можете і з широкими, додавши в пару об’ємний топ, капелюх і сумку через плече. З обережністю підбирайте до них в пару спідниці і сукні: такий союз може виявитися важким, і чим масивнішою є платформа – тим більшим буде цей ефект.

Плоска підошва

Босоніжки на плоскій підошві – ті ж сандалі або шльопанці. Прості і зручні, в спекотні дні вони замінять кросівки або кеди. У цьому сезоні вони прикрашаються брутальними застібками, прямокутною перфорацією або ще чимось, що веде їх з категорії милого, але все-таки дуже нудного дівчачого взуття в категорію актуальної пари для тих випадків, коли це дозволяє дрес-код заходу.

З чим носити

Носити такі босоніжки можна з легкою сукнею-рясою або широкими і довгими брюками, підібравши до них в пару об’ємне худі або широку сорочку.

Важливо враховувати, що взуття на плоскій підошві практично не додає росту, тому невисоким дівчатам ми не рекомендуємо носити босоніжки без каблука з довгим одягом.

Шнурки та стрічки

Тренд сезону – тонкі шнурки, загорнуті навколо щиколотки у вигляді зав’язок, а також «сітка» з шкіряних стрічок. Перевага таких моделей не тільки в тому, що вони не принесуть вам проблем з теплообміном в спеку, а й в тому, що вони, будучи навіть мінімально прикрашеними, виглядають більш актуально в порівняні з простими варіаціями. До недоліків можна віднести хіба що нерівний загар, який проявиться, якщо ви проведете все літо в улюбленій парі.

З чим носити

Такі босоніжки на тонкому каблуці підійдуть практично до всього, але краще за все будуть виглядати з звуженими штанами, міді-спідницями, а також з легкими сукнями, прикрашеними об’ємними воланами, оборками і рюшами.

Небезпека босоніжок з ремінцями навколо щиколотки в тому, що вони можуть візуально вкорочувати ноги. Відмовтеся від брюк, довжина яких закінчується на рівні ремінця, а також спідниць і суконь довжини міді, особливо якщо ви не можете похвалитися своїм ростом.

Поділись


Новини партнерів