10 головних взуттєвих трендів весни 2018

Весна і літо – справжнє свято красивого взуття. Ми не можемо собі дозволити носити ні відкриті носи, ні високі каблуки взимку, а чергову пару підбираємо за принципом «тепліше, стійкіше і практичніше». Навіть пара човників, в яких часто з’являються нью-йоркські знаменитості в січні, для нас – недозволена розкіш навіть в найтепліші зимові дні.

Але в березні (ну, або трохи пізніше) пробуджується природа, спонукаючи нас оновлювати власний взуттєвий парк. До питань вибору взуття ми часто підходимо занадто консервативно, купуючи багато однотипних туфель, кедів, кросівок або балеток. А даремно! Майбутній сезон буде прихильним до незвичайних екземплярів: від комфортних мюлів на низьких підборах до величезних снікерсів на товстій підошві і туфель, обгорнутих в поліетилен. Залишилося тільки вибрати!

Kitten heels

Вже який сезон поспіль головним трендом в взуттєвому дизайні стає зручність. Іноді ця ідея отримує досить екстравагантне втілення – наприклад, монструозні крокси з вересневого показу Balenciaga. Але якщо відкинути такі епатажні рішення, синонімом комфорту в майбутньому сезоні стануть численні варіанти добре знайомих kitten heels – мініатюрних тонких каблуків, «пролітати» або навіть пробігати в яких весь день – легше простого. Відмінним варіантом стануть мюлі, але про них варто написати окремо.

Мюлі

На наш скромний погляд, мюлі на низьких підборах (або навіть на плоскій підошві) – рішення куди більш практичне, ніж популярні в минулих сезонах мюлі на високих підборах. Є в цьому щось дуже по-доброму легковажне, немов ви зовсім не переживаєте, у що взувати свої ноги. Але при цьому, підібравши, наприклад, в пару до них джинси-банани, просту білу футболку і бомбер, ви будете виглядати приголомшливо. Магія, не інакше!

«Мамині» туфлі

Злегка безглузді, але від того ще більш бажані туфлі, які немов дісталися вам від мами з 80-х років, – головний хіт майбутньої весни. Все почалося з Вікторії Бекхем, яка з’явилася в фіолетових туфлях власного дизайну з весняної колекції ще до її показу у вересні. Дизайнера і екс-перчинку зрозуміти можна, адже ховати таку красу дійсно неможливо. Хочете такі ж? Шукайте моделі з невисоким підйомом, середнім каблуком і навмисним мінімалізмом в декорі: саме така пара навесні «вистрілить» по-справжньому.

Величезні снікерси

На зміну Triple S від Balenciaga навесні прийдуть футуристичні снікерси від Louis Vuitton, які стали головною сенсацією осіннього показу культової французької марки. Однак актуальні моделі кросівок можна знайти не тільки у них: в останній колекції Фібі Файло для Céline теж є гідний варіант. Та й Balenciaga з Vetements ніхто не відміняв: законодавець ugly-моди Демна Гвасалія як ніхто знає толк в величезних снікерсах.

Брошки на взуття

Камбек сезону – ретро-брошки, які оселилися на взутті. Ідея такого декору цієї весни еволюціонує, і тепер поруч з брошками можна знайти значки і навіть гудзики. Останні два варіанти активно використовував в роботі все той же Гвасалія, але якщо творчість бравого грузина вам не подобається – завжди є класичні варіанти від Céline і Stella McCartney. Зрештою і Manolo Blahnik з його знаменитою пряжкою нікуди не зникають.

Козаки

Класичний американський стиль, оспіваний тепер не тільки в численних вестернах, але і на модних подіумах, вже другий рік не втрачає своєї актуальності. Бахрома, джинси, капелюхи з високою тулією – тепер до цього ряду типово ковбойських атрибутів додається ще і взуття – козаки. Модніших чобіт для цієї весни ви просто не знайдете.

Синтез спорту і класики

Спортивний стиль виходить на новий рівень, поєднуючись з класичним в прямому сенсі цього слова. Туфлі-шкарпетки, як у MSGM або Monse, шльопанці-туфлі як в колекції Ріанни для Fenty Puma і навіть туфлі-мокасини, як у Lacoste: пара класичних човників отримує нове прочитання в кращих athleisure-канонах. Носіть такі туфлі з жіночними сукнями в рюшах або зі спортивними штанами за межами спортзалу: універсальності такій парі, як видно, не позичати.

Пластикове взуття

Туфлі, ботильйони і чоботи з пластику – безумовно, свіже рішення, про практичність якого поки можна тільки здогадуватися. Втім, зовсім не обов’язково «запаковувати» ноги в прозорий матеріал аж до стегна – пари акуратних вставок цілком вистачить, щоб спробувати цей тренд без шкоди для теплообміну.

Поліетилен

Взагалі ідея синтетичних матеріалів в дизайні взуття в цьому сезоні отримує особливий розвиток. Найдивовижніше – це ідея просто «загорнути» взуття в поліетиленовий пакет: як вважає, її автор – Вірджіл Абло, засновник і дизайнер Off-White. У цьому ж сезоні, але трьома тижнями раніше, туфлі в поліетилені показала американська марка Public School. Про плагіат, зрозуміло, годі й казати.

Прозорий каблук

Моді в дуже іронічній манері властиво переосмислювати коди і символи, які спочатку вважалися незаперечними табу. Серед головних – це взуття з каблуком з оргскла: дуже довго і наполегливо цей матеріал на ногах вважався долею стриптизерок і жриць любові. Однак в цьому сезоні плексиглас позбавляється від неприємної конотації: тепер «каблуки-крижинки» – чи не головна тенденція в взуттєвому світі. Цей факт підтверджує і кількість пар з прозорим каблуком з минулих показів.

Поділись


Новини партнерів