35 кращих поєднань кольорів в одязі – приголомшлива добірка-шпаргалка!

Часто буває так, що Ви приходите з покупкою додому і чітко уявляєте з чим з Вашого гардеробу будете носити цю річ. Міряєте і відчуваєте розчарування – речі абсолютно не виглядають в парі.

У чому Ви промахнулися? Різний фасон або невідповідна тканина? Найчастіше відповідь лежить на поверхні – речі не поєднуються за кольором.

Підібрати речі в ідеальній кольоровій гамі – ціле мистецтво, створені навіть таблиці і графіки поєднання кольорів. Але щоб не забивати Вам цим голову, в статті ми просто розповімо про кольори, які вдало поєднуються один з одним.

Білий

Відноситься до універсальних кольорів і комбінується з будь-яким кольором і відтінком. Гармонійно виглядає з чорним кольором, з пастельними відтінками. Вдалою буде комбінація і з чистими відтінками:

  • синім;
  • зеленим;
  • жовтим;
  • червоним.

Змішування яскравих і насичених кольорів

Комбінація яскравої палітри з нейтральними відтінками – безпрограшний варіант.

До нейтральних кольорів відносять ті, що комбінуються з різними іншими кольорами. Це чорний, бежевий і сірий, також темно-синій (або колір джинс) і колір натуральної шкіри.

Нейтральна палітра допоможе додати різноманітності відтінків в Ваш образ, оскільки правило «не більш трьох кольорів в наряді» тут не використовують. Два-три нейтральних відтінки з одним яскравим в комбінації створюють м’яку гармонію, а не перебір в кольорі.

З нейтральними – сірим і бежевим, гармоніюють пастельні відтінки, наприклад попіл троянди. Таке поєднання виходить дивно ніжним і незвичайним.

Градієнт

Хороший варіант для швидкого складання чудесного ансамблю. Суть градієнта полягає в плавному переході від блідого відтінку до насиченого кольору.

Використовувати можна в будь-якій кольоровій гамі, наприклад від білого до чорного: білий, світло-сірий, сірий, темно-сірий, чорний. За таким же принципом працює і в інших кольорах.

Змішування комплементарних кольорів

Комплементарні – це кольори, які знаходяться в колірному спектрі один навпроти одного.

Наприклад синій-помаранчевий, жовтий-зелений. У таких поєднаннях потрібно бути максимально акуратними, щоб не виглядати як новорічна ялинка.

Кращим рішенням дизайнери вважають комплементарне доповнення – це до ансамблю одного додають аксесуари іншого кольору. Наприклад до синього костюму підібрати тонкий помаранчевий поясок і туфлі. Повірте: буде виглядати гармонійно.

Яке б поєднання кольорів Ви не обрали, запам’ятайте: щороку світова мода підносить нам не тільки новинки в фасонах, а й нові поєднання кольорів. І те, що в минулому році вважалося б смішним, можливо в цьому році буде в тренді.

Поділись


Новини партнерів