Чому хліб краще зберігається в хлібниці: корисні поради для вашої кухні

    Хліб протягом багатьох століть є головним продуктом у всіх сім’ях: без нього не зробити бутерброди на сніданок, а обід і вечеря втратять свою калорійність. Зберегти всю користь хлібних виробів легко – достатньо купити хлібницю, яка вбереже цінний продукт від засихання та псування.

    Сучасні хлібниці можуть бути дерев’яними, металевими, їх роблять з кераміки та пластика – часто при покупці більше уваги приділяють зовнішнім даними, щоб в інтер’єрі кухні все було органічно.

    Як довго можна зберігати?

    Щоб зберегти хліб надовго в домашніх умовах, кожен придумує свої способи – зберігають в пакетах, в холодильнику та навіть заморожують. Ділимося секретами, як зберегти борошняні вироби, щоб вони не втратили свою структуру та смак.

    Оптимальний термін зберігання хліба, на думку фахівців, становить не більше 36 годин, але будьте обережні: це показник для виробів з житнього борошна. Випічку з пшеничного борошна не бажано зберігати більше, ніж одну добу.

    Поживні речовини хліба та його смакові цінності зберігаються в певних умовах – при температурі від +6 до 20 градусів і вологості не більше 70%.

    Перед тим, як помістити хлібні вироби в контейнер для зберігання, переконайтеся, що вони повністю охололи. Якщо ви любите випікати хліб і булочки самостійно, дочекайтеся поки вони охолодяться перед тим, як прибрати в хлібницю.

    Традиції: від давніх часів до сучасності

    Як і багато років тому, найзручнішим способом зберігання хлібобулочних виробів залишаються спеціальні контейнери. У давні часи їх робили з традиційних матеріалів – дерева, берести, нерідко для зберігання борошняних виробів використовували кошики.

    І сьогодні дерев’яна хлібниця не поступається своїм конкурентам. Металеві цінують за їх довговічність, а пластикові – за невелику вагу та легкість у догляді.

    Важливо: вибираючи, де розташувати хлібницю, постарайтеся знайти місце, віддалене від джерел тепла – батареї та плити. Також негативний вплив має безпосередня близькість кухонної раковини – в цьому випадку буде складно підтримувати рівень вологості хліба.

    Запобігти псуванню хліба допоможе правильний догляд за хлібницею. Один раз в тиждень її необхідно мити та добре висушувати.

    Вироби з житнього та пшеничного борошна не тільки мають різний склад, але й значно відрізняються за рівнем вологості. Тому їх не рекомендують зберігати в одному контейнері, інакше не уникнути появи цвілі. Зберігайте різні сорти хліба на окремих полицях хлібниці.

    Поділись


    Новини партнерів