Експерти назвали 7 продуктів, які шкодять нашому мозку

Експерти назвали 7 продуктів, які шкодять нашому мозку

Хто не хоче зберегти ясність розуму до похилого віку? Це цілком можливо, якщо регулярно «вправляти» мозок і забезпечити йому правильну дієту. Перш за все виключіть з раціону ці сім продуктів.

Ковбаси та копченості

Оброблені тваринні білки порушують роботу нервової системи, тому варто уникати ковбасних виробів або хоча б звести їх споживання до мінімуму. Краще включіть в раціон корисні протеїни, такі як риба, молочні продукти, горіхи – і ваш мозок відповість на це справною роботою.

Смажена їжа

Як правило, такі продукти містять занадто багато хімічних добавок, підсилювачів смаку та консервантів, які погано впливають на роботу мозку. А ще вони смажаться у великій кількості шкідливої олії – соняшникової або ріпакової, які поступово руйнують нервову систему. Куди корисніше готувати їжу на грилі, запікати або тушкувати і додавати до неї при бажанні корисні олії: оливкову, лляну, гарбузову.

Солодке

Якщо ви думаєте, що будь-який солодке покращує роботу мозку, тоді ми йдемо до вас з важливою інформацією! Зловживання продуктами з високим вмістом сахарози і фруктози насправді шкідливо для мозку. Так, солодке стимулює короткочасне підвищення активності, але в довгостроковій перспективі воно викликає запальні процеси, що призводить до зниження когнітивних функцій.

Цукрозамінники

Виявляється, не тільки цукор, а й цукрозамінники заслужили погану славу у фахівців з досліджень головного мозку. При тривалому використанні штучні підсолоджувачі викликають зниження концентрації уваги і здатності засвоювати інформацію.

Трансжири

Продукти з додаванням трансжирів – найлютіші вороги нашого організму. Вони викликають підвищення рівня «поганого» холестерину, проблеми з серцем і збої обміну речовин. Але і наш мозок теж страждає від трансжирів. Зловживання такою їжею збільшує ризик хвороби Альцгеймера через руйнування судин головного мозку. Чи вартує короткочасне задоволення від шкідливої ​​їжі таких наслідків?

Алкоголь

Вживання алкогольних напоїв негативно позначається на стані не тільки печінки, але й нервової системи. Воно заважає нам адекватно мислити і оцінювати обстановку, погіршує пам’ять і «розгойдує» настрій. Дослідження говорять про те, що алкоголь руйнує клітини мозку, звичайно, все залежить від кількості випитого і сприйнятливості вашого організму, але все ж ризикувати не варто.

Фастфуд

Продукти швидкого харчування містять багато насичених жирів, простих вуглеводів, цукру і солі – все це компоненти відомі згубним впливом на клітини мозку. Дослідження підтвердили, що споживання фастфуду змінює хімічний склад мозку, може спричинити тривожність і дратівливість, погіршити когнітивні функції і пам’ять.

Поділись


Новини партнерів