Фахівці: дієта з супами і коктейлями може усунути діабет 2 типу

Дієта з супом і коктейлями може повернути назад діабет як мінімум на два роки. Такі висновки зробила група вчених після результатів випробувань, які дають надію мільйонам людей з надмірною вагою.

Ті, хто утримував кілограми після різкої втрати ваги при 800-калорійному режимі, з більшою ймовірністю продовжували ремісію, припускаючи, що діабет 2 типу більше не слід вважати постійним. Група вчених NHS збираються протестувати використання цього методу лікування, заявивши, що він «може змінити життя» діабетиків, пише The Times.

Дослідження передбачає, що різке зниження ваги знижує рівень жиру в підшлунковій залозі, дозволяючи йому відновити здатність виробляти інсулін. Люди з діабетом 2 типу не виробляють достатньо інсуліну або стають резистентними до нього, що призводить до того, що рівень цукру постійно підвищується.

Раніше фахівці з Великобританії провели експеримент за участю 298 осіб, які страждають на діабет. Ті люди, які стали дотримуватися низькокалорійної дієти, яка чергувалася з харчуванням заміщення (від трьох до п’яти місяців), навіть через кілька років перебували в стадії ремісії, і їм не потрібні були ліки.

За словами професора Роя Тейлора з Університету Ньюкасла, таким чином, певні дієти з супів і шейків можуть стати прогресом в області зниження цукру і усунення діабету 2 стадії.

Раніше журнал The Lancet Diabetes & Endocrinology опублікував дані, згідно з якими, люди, які дотримуються таких дієт, втрачали до 10 (65 відсотків) і 15 (70 відсотків) зайвої ваги.

Джерело

Поділись


Новини партнерів