Розповідь MARUV про підступність НТКУ з Євробаченням викликала скандал

В понеділок, 25 лютого, переможниця Національного відбору на Євробачення-2019 MARUV оприлюднила деякі умови договору з НТКУ, з якими їй доведеться погодитися для поїздки на конкурс до Ізраїлю.

Так, по закінченню Нацвідбору з MARUV не уклали контракт, що дає їй право представляти Україну на Євробаченні, нібито через її гастролі в Росії. Однак, сама співачка розповіла, що умови договору дуже жорсткі, а користувачі мережі, які ознайомилися з ними, накинулися на Національну телекомпанію України з закликами “не чинити такий тиск на артистів”. Скандал розгорнувся в соціальній мережі Facebook.

Представниця UA: Суспільне мовлення, яке безпосередньо співпрацює з Європейським союзом мовників, опублікувала найпоширеніші питання, які були задані українцями на адресу НТКУ. Зокрема, багато писали про те, що MARUV вибрали українці і державна телекомпанія не має права забороняти їй представляти країну на конкурсі.

Особливо, багатьох розлютив факт наявності штрафів за порушення, на їхню думку, абсурдних пунктів договору, а також відсутність фінансової підтримки артиста.

Більш того, як виявилося, договір про участь в Євробаченні від України переможцю надали вже після закінчення Національного відбору, що також збентежило користувачів, адже знаючи наперед жорсткі умови контракту, частина учасників відбору відсіялась би самостійно.

“Ознайомився з вашим договором і хочу запитати – а ви не ох*ініли? Іншого звернення ви не заслуговуєте! Змушувати артиста йти на таке, а натомість навіть не виділити копійки? А ж*па не трісне? Вас судити за ці “правила” треба. Такого звірячого ставлення до артиста я не чув, і я зроблю все, що б люди дізналися про цей контракт. Повірте, вам це з рук зійде!” – висловилися користувачі.

“Ми платимо податки, щоб народ вирішував, хто поїде на Євробачення, а не купка неадекватів. Ваші дії порушують свободу вибору!” – додали інші.

Нагадаємо, згідно з умовами договору, який має підписати MARUV для участі в Євробаченні, їй необхідно відмовитися від гастролей в Росії. Однак, серед інших умов – заборона будь-якої імпровізації на сцені, передача всіх прав на пісню НТКУ, а також штраф, розміром 2 мільйони гривень за будь-яке порушення.

Джерело

Поділись


Новини партнерів