Олег Скрипка презентував авторське вино “Країна Мрій”

Відомий український музикант, який прожив багато років у Франції, де і закохався в культуру вина, спільно з компанією “Шато Чизай”, Олег Скрипка здійснив давню мрію – закупорити власне авторське вино.

Білий TRAMINER і ROSE PINOT NOIR першими дегустували відвідувачі ресторану COIN на гастровечере “Осінь. Вино. Музика … “. Вино пили з качиним філе зі смородиною, еклерами з сиром і грушею, а також – з цукерками з томленої качки, які, за словами відомого ресторатора Миколи Тищенка, більше підходять до молодого вина.

“Бренд “Країна Мрій” молодий і вина наші теж молоді – цього року. Я фанат сухих вин, і особливо рожевих. Тому що рожеве вино унікально і підходить для всіх випадків: до м’яса і до риби, можна пробувати і з десертом, і влітку , і взимку. Але у нас в Україні ще не вистачає хороших рожевих вин. Також моє – біле вино 2018 року винограду трамінер: цей італійський сорт, якому дуже підходять наші закарпатські землі, дає в гроно прекрасний баланс між цукром і кислотою і прекрасний насичений аромат!” – розповідає Олег Скрипка.

Ідея робити власне вино визрівала у співака давно, не вистачало тільки прийняття рішення, і воно сталося на Закарпатті. В процесі виготовлення вина Олег брав безпосередню участь. Особисто вибирав дві ділянки на виноградниках Chizay Мала Гора, брав участь в зборі врожаю і відбирав кращі грона винограду.

Авторські вина “Країна Мрій” виготовлені з виноградного соку так званої першої фракції – це сік, який стікає з передроблених ягід без механічного тиску. Це найкраща основа для особливих вин, адже такий сік містить максимальну ароматику і смакові якості продуктів.

До речі, авторського вина артиста в Україні до цього ще не існувало, це абсолютно ексклюзивна історія. Вино “Країна Мрій” вийшло невеликою серією – всього по 10 тис. пляшок білого і рожевого вина, які можна спробувати в ресторанах і придбати в Інтернеті і винних бутиках під етикеткою “Країна Мрій” під брендом “Шато Чизай”.

“Виноробство в Україні – це частина нашої культури і стародавніх традицій. Зокрема, на Закарпатті вона існує сотні років. Українці здавна любили вино, і наша країна колись була серйозним виробником вина і навіть експортувала його в Європу. І зараз я хочу запропонувати українцям повірити в українське вино. Коли таким же чином я хотів, щоб ми повірили в українську пісню, потім – в український одяг і кухню, і сьогодні ми бачимо, що українська пісня, вишивка, наша гастрономія стали справжнім трендом буквально на наших очах! Сподіваюся , з вином буде так само “, – зауважив Олег Скрипка.

Джерело

Поділись


Новини партнерів